Aksel Lund Svindal skal få nordmenn til å pante mer

150 millioner i panteverdi blir kastet i søpla i 2018. Vi nordmenn er verdensmestre i panting, men kanskje vi kan strekke oss enda litt lenger?

Reklamefilm
Bakomfilm

Ingen panter mer enn oss nordmenn, men ifølge Infinitum kan vi strekke oss enda litt lengre det kommende året. 96 prosent av alle flasker og bokser som selges i Norge blir pantet og gjenvunnet, men Infinitum mener vi kan pante enda mer.

– I 2018 havner plastflasker og bokser til en panteverdi på rundt 150 millioner kroner rett i søpla – hjemme eller ute. Og i søpla blir de ikke sortert ut, men brent. Her har vi altså mye å hente – og derfor går vi for 100 prosent panting, forteller direktør for informasjon og marked Randi Haavik Varberg i Infinitum.

Viktig med gode forbilder

Infinitum har siden 1999 eid og driftet pantesystemet for gjenvinnbare flasker og bokser. Nå har de fått med seg Aksel Lund Svindal på laget.

– Aksel er genuint opptatt av miljøet og vil gjerne være med å påvirke nordmenns pantevaner. Han er sitt ansvar bevisst som forbilde og mener det når han sier at vi nordmenn bør bli enda flinkere til å pante – også de boksene og flaskene som vi kjøper og drikker av på farta. Han har selv vært verdensmester flere ganger, men aldri hvilt på sine laurbær, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.