Årets Viktigste Låt

Det er de unges tanker og følelser som er inspirasjonen når Årets viktigste låt blir til. VG-lista har siden 2019 satt fokus på mental helse hos de unge, og målet er at ungdommen er med på å skrive låta, skal føle at de blir hørt. I år ville vi høre hva de tenker om fremtiden.

Forside

VG-lista er en av de største arenaene for ungdom i Norge, og det er naturlig at de har en stemme inn i arrangementet. Det gir vi dem med Årets viktigste låt. Fordi de unge selv har vært med å skape den, har også låta en helt spesiell plass på arrangementet – selv om den ikke topper hitlista, sier kreativ leder Siri Skaustein.

Årets viktigste for tredje gang

Siden 2019 har Årets viktigste låt vært med på å sette ekstra fokus på mental helse hos unge. I 2019 fikk Lauren forvalte bidragene, som resulterte i sangen «Ensom». I 2021 var det Emelie Hollow og «Alene sammen» som formidlet de unges tanker og følelser – en låt preget av pandemi og mye tid uten å kunne treffe venner. I år landet vi på Jonathan Floyd som sammen med ungdommen lagde den nydelige låten «Danser Likevel».

– Aller viktigst er det at vi når ut til norsk ungdom med et viktig tema som de engasjerer seg i, sier prosjektleder for VG-lista, Vjollca Moazzem.

Og kampanjen har truffet godt. 7 av 10 av de som har sett reklamekampanjen sier at budskapet er troverdig og at de blir mer positiv til VG. De unge mener at kampanjen passer bra til VG som avsender, og 6 av 10 av de som har sett den opplever at budskapet er relevant for dem og engasjerer dem.

Tatt på alvor

– Dette er en målgruppe som aktivt unngår reklame, og som liker innhold de selv har bidratt til å skape. Konseptet skulle oppleves som relevant for de unge og gi dem en følelse av å bli tatt på alvor, sier kunderådgiver og produsent på prosjektet, Øistein Engelsen Fjæra.

VG Helg helside
Hero Storyad
Artist Storyad

Andre involverte

V

Vjollca Moazzem

Ansvarlig hos kunde