Atyp lanserer ny kampanje sammen med Skatteetaten

Nesten ferdig er ikke helt ferdig i den første kampanjen for Skatteetaten signert Atyp.

Skatteetatentannlege

Siden Skatteetaten inngikk samarbeid med Atyp har det vært jobbet med å utvikle et nytt konsept som skal ivareta Skatteetatens brukerkommunikasjon.

– For Skatteetatens brukerkommunikasjon har vi utviklet et fleksibelt konsept som vi har kalt «... så blir det riktig». Setningen kan fylles med alle de små og store beskjedene som Skatteetaten har til brukerne i løpet av et år, sier rådgiver Svein Larsen i Atyp.

– For oss har det vært viktig å få et konsept som bidrar til at vi på en enkel og god måte når ut til hele Norges befolkning med budskap om hva de må gjøre for at skatt og andre opplysninger blir riktige, sier Astrid Bugge Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten. – Vi er godt fornøyde med at konseptet understreker Skatteetatens personlighet ved å være veiledende, informativt og hjelpsomt, samtidig som vi kommuniserer enkelt og med litt glimt i øyet, sier Bugge Mjærum.

Se filmen her.

Nesten ferdig er ikke helt ferdig

Det nye konseptet blir nå tatt i bruk for første gang i forbindelse med Skatteetatens årlige skattemeldingskampanje.

– Skattemeldingen har blitt betydelig enklere de siste årene og kommer forhåndsutfylt med mange opplysninger om inntekt, formue og fradrag. Det har kanskje blitt så enkelt at noen tror at skattemeldingen er helt ferdig og at de ikke trenger å gjøre noe med den selv. Men det stemmer ikke, sier Bugge Mjærum.

Årets kampanje minner derfor om at skattemeldingen bare er nesten ferdig når den kommer og at man må sjekke opplysningene og fylle ut det som mangler for å gjøre den helt ferdig, sånn at det blir riktig.

De kreative løsningene spiller på hva som ville skjedd hvis folk hadde nøyd seg med å gjøre ting nesten ferdig på andre arenaer. Hovedelementet i kampanjen er online film. I tillegg kommer display-annonsering og radio.

«Nesten eventyropplesing»

Skatteetaten_nesten_eventyropplesning_v2_20s.mp3
Last ned

«Nesten pizza»

Skatteetaten_nesten_pizza_18s.mp3
Last ned

«Nesten senga»

Skatteetaten_nesten_senga_v2_23s.mp3
Last ned

«Nesten verkstedet»

Skatteetaten_nesten_verkstedet_23s.mp3
Last ned