Avdeling Svarte katter

Trafikkforsikringsforeningen (TFF) og Good Morning Naug engasjerer svarte katter i kampen mot uforsikrede kjøretøy!

Svartkatt

Selv om det er lovpålagt å ha ansvarsforsikring på alle registrerte kjøretøy, er det likevel ca 30.000 kjøretøy som er uten forsikring. Mange av disse kjøretøyene er midlertidig uten forsikring i forbindelse med eierskifte, ofte bare noen få dager. Men dersom noen kjører uten forsikring og kommer ut for en ulykke, er man ansvarlig for både materielle og menneskelige skader man forårsaker. Mange er ikke klar over den store risikoen man utsetter seg for ved å kjøre uten forsikring – det er mange eksempler på at folk har blitt gjeldsslave for livet som følge av dette.

Hva skal til for å vekke og engasjere folk rundt et såpass kjedelig og samtidig alvorlig tema? Jo, man engasjerer svarte katter! Folketroen om at svarte katter over veien varsler en ulykke er noe alle kjenner til, selv om de færreste i dag tror på at slik overtro er ekte varsel. Likevel unngår man instinktivt å gå under stiger og skvetter vi litt til når en svart katt krysser veien foran bilen. Derfor har TFF og Good Morning Naug utviklet et konsept med utgangspunkt i den gamle overtroen, hvor svarte katter har fått i oppdrag å forsiktig skremme folk som har glemt eller utsatt å fikse forsikringen på kjøretøyet ved et eierskifte. Dette er et nesten uuttømmelig konsept som befolkningen vil møte i lang tid fremover. Reklamefilmene har går på TV og i sosiale medier.

– Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger på det nye konseptet, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge som har jobbet med kampanjene sammen med TFF.

– Det å bruke humor på et alvorlig tema er alltid en balansegang, men her synes jeg at byrået og regissøren har løst det på en veldig fin og engasjerende måte.

Andre involverte

S

Stine Neverdal

Ansvarlig hos kunde

R

Roger Stenseth

Ansvarlig hos kunde

I

Ida Lerfald

Ansvarlig hos kunde