Barn er flinkere enn voksne til å bruke refleks! 

I dag er det Refleksdagen og Trygg Trafikk er klare med tre nye filmer om de voksnes dobbeltmoral. Både Og har på oppdrag fra Nucleus produsert filmene der barna setter de voksne på plass.

Arrestasjonen

– Trygg Trafikks undersøkelser opp gjennom årene viser at foreldre er flinke til å påse at barna bruker refleks, men «glemmer» det ofte selv. Det er tydeligvis ikke mangel på kunnskap om at refleks er viktig for å bli sett, det er snarere de gode vanene som uteblir. Kampanjen setter søkelyset på denne dobbeltmoralen og gjør barna til oppdrageren hjemme, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

– Til grunn for konseptet lå at det skulle spille på lag med Trygg Trafikks opplæringsprogram Refleksagentene. Derfor valgte vi å snu om på rollene, og avkle foreldre og deres dårlige unnskyldninger – med humor, uten pekefinger og et element av gjenkjennelse, sier seniorrådgiver og kunderansvarlig hos Nucleus, Øystein Berntzen.

– Det var viktig for meg å få til humoristiske og lekne filmer uten å være moraliserende. Jeg har hatt lyst å jobbe med Perry Eriksen som skuespiller helt siden jeg så ham i «Norwegian tour guide»-spotten til Kristoffer Borgli for over ti år siden, så dette var veldig gøy. Han har jo et legendarisk kroppsspråk og en timing og dialog-skills som passet veldig bra her. Og så fant vi jo en perfekt datter til ham, som leverte varene på en ikonisk måte, synes jeg, sier regissør Andres Heger-Bratterud.

Involverte byråer

91827 668e4 original
Nucleus
Ø

Øystein Berntzen

Seniorrådgiver

J

Jostein Granås

Kommunikasjonsrådgiver

J

Jan-Sverre Syvertsen

Seniorrådgiver

M

Magnus Ruud Johannesen

Digitalrådgiver

Både Og logo
Både Og Filmproduksjon
A

Andres Heger-Bratterud

Regissør

A

Alexander Balchen

Produsent

K

Kristine Riis

Tekstforfatter