Bing flyter av gårde

For noen uker siden debuterte den første Telenor-filmen fra Dinamo, frontet av forfatter Roy Jacobsen. Nå kommer oppfølgeren med fremtidsguru og jusprofessor Jon Bing i hovedrollen.

16500 155ad original

For noen uker siden var det Roy Jacobsen som undret seg over hvordan verden har forandret seg og om ting var lettere før eller ikke. Jon Bing undrer seg over hvor det blir av vår kollektive hukommelse i en digitalisert hverdag.

Minnene våre, enten det er bilder, brev eller notater, er det aller viktigste vi har, sier Ivar Vereide, faglig leder i Dinamo og tekstforfatter på filmen.

Etter at mye er blitt digitalt står mange mennesker i fare for å miste det dyrebareste de eier. Ikke i en brann, men kanskje bare ved å få PC´en stjålet. Om noen år vil også mange av de tekniske formatene som i dag er vanlige kanskje ikke være avspillbare. Dette er ting ikke folk tenker over som vi ønsker å minne dem på muligheten av å kunne gjøre noe med.

Den kollektive hukommelse Det gjelder ikke bare folks private minner, men også våre kollektive hukommelse, mener Runar Pahr Andresen, markedsdirektør i Telenor.

Når offentlig korrespondanse i stadig større grad skjer via sms og e-post som ikke arkiveres, vil fremtidige historikere miste verdifull innsikt.

Flyt handler blant annet om å sove bedre om natten fordi du vet at minnene dine er trygge.

Telenor utvikler stadig flere produkter og tjenester som har til hensikt å sikre trygg og sikker bruk av kommunikasjonsløsninger, sier Andresen.

Gruppen i Dinamo som har jobbet ut den nye filmen er kreativ leder og tekstforfatter Ivar Vereide, art director Henrik Sæther, rådgiver Anders von Krogh, prosjektleder Ingunn Kristensen og byråprodusent Tonje Østbye

Produksjonsselskap har vært 4,1/2 med regissør Marius Holst og produsent Håkon Øverås i samarbeid med Storm Studios: (vfx & animasjon), Toxic (3d packshot) og Qvisten (Pop-up modell).

Ansvarlige hos Telenor er markedsdirektør Runar Pahr Andresen, Hege-Cecilie Hildeng og Jannicke Bache-Wiig.

Involverte byråer

58579 11676 original

Dinamo AS