Vil lære unge om marin forsøpling

Sammen med SALT Lofoten, har Férdi Film produsert fem dokumentarfilmer finansiert av Miljødirektoratet. Filmene er en del av «Blått Ansvar», et undervisningsopplegg om marin forsøpling for elever på blå linjer i videregående skoler, og for de som ønsker å lære mer om marin forsøpling.

Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 01 23 24 Still006
Bildeserien er fra den første av i alt fem filmer fra SALT og Férdi Film.
Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 08 36 04 Still018
Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 07 46 02 Still017
Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 06 17 16 Still013
Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 05 48 13 Still012
Film 1 Verdensproblemet FINAL 00 02 50 06 Still008
Kronprinsen still
H.K.H Kronsprins Haakon deltar med en appell til ungdommene som skal ut og jobbe i den maritime sektoren.

SALT er en marin kompetansebedrift som leverer forskning-, rådgivning- og formidlingstjenester til private og offentlige kunder. Det største fagområdet i SALT er «marin forsøpling».

Vil nå ut til flere med film

Formidling av kunnskap til barn og unge har vært ett av SALTs kjernefokusområder siden bedriften ble etablert i 2010, av Kjersti Eline Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen.

– Vi ønsket å finne nye måter å kommunisere med elever på, gjennom en mer tilgjengelig og visuell måte. Film som verktøy viser seg å fungere meget godt, og vi føler at vi gjennom dette prosjektet, ved hjelp av film, kan ha lyktes med å nå ut til flere. 19 videregående skoler ønsker allerede å ta i bruk filmene og oppgavene som vi har utviklet, noe som er svært positivt. Vår oppfatning er at film kan gjøre det enklere å forstå sammensatte og komplekse temaer, samtidig som at film kan formidle kunnskap på en mer kreativ, engasjerende og personlig måte, sier Ane Oline Roland i SALT Lofoten.

– Det har vært et spennende prosjekt hvor vi har fått være med å forme og utvikle pedagogiske filmer om et av vår tids største utfordringer, sier regissør Mauritz Brekke Solberg i Férdi Film.

– Forsøplingsproblemet er komplekst og skal vi finne gode løsninger er vi avhengige av riktige holdninger og et samarbeid mellom alle aktører i bransjen. Vi håper disse filmene kan inspirere en ny generasjon på havet og gi de økt kunnskap om alt fra lover og regler til sjøs, til forebygging av marin forsøpling, avslutter Brekke Solberg.

Her ser du første film i serien.
H.K.H. Kronprins Haakons appell til ungdommene som skal ut og jobbe i den maritime sektoren.

Involverte byråer

Férdi Film
R

Rebekka Rognøy

Produsent

F

Fredrik Torsvik

Filmfotograf

Nr14 logo black fatter smaller

NR14 Lydmiks