Burger King tar flammegrilling til nye høyder

Burger King oppdaget nylig at få i Norge vet hva flammegrillet egentlig betyr. For å løse denne utfordringen ble konseptet «Whopper Inferno» lansert.

– Burger King har flammegrillet burgere siden 1954, og vi gjør det fortsatt i alle våre restauranter. Likevel er det mange som ikke vet hva flammegrilling innebærer. Derfor ville vi demonstrere flammegrilling for Norge og verden, og vi ville gjøre det på Burger Kings egen måte, sier markedssjef Heidi Moss i Burger King.

Rett etter den tradisjonelle tenningen av Slinningsbålet, et 38 meter høyt sankthansbål i Ålesund, ble publikum overrasket av et helikopter med en grillrist dinglende under seg.

Piloten måtte stødig manøvrere grillristen med en Whopper på inn i de ukontrollerte flammene som sto høyt til værs.

– For fire måneder siden var vi sikre på at dette aldri skulle gå, siden det er et såpass risikabelt stunt. Hele prosessen fra planlegging, sikkerhetsklareringer og tester har vært utrolig spennende og nervepirrende. Men det har vært mange involverte som har jobbet dag og natt for at det skulle gå som planlagt. Så nå kan vi alle endelig puste som normalt igjen, sier kreatør Abel Aga i New Work.

Flammegrilling = åpen flamme

– Reaksjonene har nesten utelukket vært gode. Og jeg mistenker at om folk ikke visste at flammegrillet betyr å grille på åpen flamme før, så vet veldig mange fler det nå!, sier Frithjov Nerby i MSL som er ansvarlig for Burger King i sosiale medier.

Rett etter at helikopterstuntet ble gjennomført, kunne bålsjef Mathias Haga si seg godt fornøyd med gjennomføringen.

– Da Burger King tok kontakt og fortalte hva de ønsket å gjøre ble jeg rett og slett sjokkert. Stuntet i seg selv hørtes ganske sykt ut, men etter å ha sett planene ble jeg overbevist om at dette kom til å bli skikkelig kult – og det ble det, sier Mathias Haga.

– I forkant av stuntet gjorde vi flere tester for å dokumentere hva som kom til å skje når et helikopter ville fly såpass nær et bål i full fyr. Å se det gjennomført nå i kveld var utrolig kult, forteller bålsjefen.