Den nyhetsløse bedrift

Det andre kampanjeuttaket under Manus’ kommunikasjonskonsept for Schibsted Bedrift, «Det koster lite å få ansatte som tenker større», stiller ganske enkelt spørsmålet: Hva skjer dersom de ansatte ikke har tilgang til nyheter?

1 Toppbilde

Kreatørene bak både overordnet kommunikasjonskonsept og kampanje, Siri Skaustein og Andreas Bastian Nordberg, synes det er morsomt at kunden er med på et konsept som i prinsippet dreier seg om det motsatte av det de rent faktisk selger.

– Når du lever av at folk skal ønske å lese nyheter, er det sprekt å gi tommel opp på et konsept som utforsker hva som skjer dersom folk ikke har nyhetstilgang. Vi fikk heldigvis bevist at produktet deres, bedriftsabonnement på Schibsteds aviser, så absolutt har en plass på norske arbeidsplasser og hjemmekontor, sier de.

En serie reklamebilder der et tradisjonelt – og gørr kjedelig – kontorlandskap forvandles til noe nytt og inspirerende når de ansatte får påfyll av ny innsikt og informasjon, fungerte godt både i sosiale medier og bannerformat.

I et epost-stunt ble en rekke av de største norske kunnskapsbedriftene spurt om de ville være med på et spennende eksperiment: Å kutte nyhetstilgangen til alle ansatte i en hel uke. Alle svarte et rungende nei, og leverte med dét nøyaktig det svaret teamet var ute etter. Dialogen ble brukt i printannonse og poster i sosiale medier.

2 Printannonse mail

I tillegg til reklamefoto, e-poststunt og intervjuer med bedrifter om deres behov for nyhetstilgang, ble det foretatt en spørreundersøkelse rettet mot både ledere og ansatte. Målet var å kartlegge hvilke konsekvenser det ville hatt å miste all nyhetstilgang på jobben. Svarene fra undersøkelsen ble brukt i artikkel og i poster til sosiale medier.

3 Mockup slide1
4 Mockup slide2
5 Mockup slide3

Den tredelte kampanjen leverte gode resultater, og vekket både nysgjerrighet og interesse – mye takket være spenstige virkemidler, et solid visuelt uttrykk og humoristisk snert.

6 Stor hjerne
7 Superwoman
8 Jordklode
9 Sofa
10 papirkontrakt
11 luftballong

Andre involverte

J

Johan Lagerwall

Illustratør