Det du ikke kan snakke om

Helsedirektoratet lanserer hjelpetjeneste med nettside og filmkampanje for å tilby hjelp til personer som føler seg seksuelt tiltrukket barn.

Helsedir

I september åpnet Helsedirektoratet sin nye hjelpetjeneste for personer som har seksuelle tanker om barn. Målet er å forebygge overgrep mot barn. Tjenesten har fått navnet Det finnes hjelp, og består av et lavterskeltilbud og behandling i klinikk for en gruppe mennesker som hittil ikke har hatt et organisert hjelpetilbud.

Psykologspesialist Martin Sjøly i Helsedirektoratet forteller at det er avgjørende at disse menneskene får hjelp:

– Når de som bærer på slike tanker og følelser ikke har noen å snakke med, leter de gjerne etter svar på diverse fora på internett. Der kommer de ofte i kontakt med folk som forsøker å legitimere og normalisere overgrep mot barn. Derfor er det svært viktig at vi har et hjelpetilbud der de heller kan få snakke med fagpersoner, som kan bidra med kompetanse og behandling.

Per Høj har designet nettsidene til tjenesten, og har utviklet en kampanje bestående av tre filmer som i disse dager går på norske TV-skjermer. Rådgiver Sverre Midttun sier det har vært et utfordrende og interessant prosjekt:

– Dette må være den mest komplekse tematikken vi har jobbet med. At det finnes voksne som har seksuelle tanker om barn, er åpenbart et ømfintlig tema å lage kommunikasjon om. Derfor hadde vi en lang og grundig innsiktsfase, og desto mer vi lærte om temaet, desto mer skjønte vi hvor viktig og verdifull denne tjenesten vil være.

Filmene er regissert av Joakim Thörn hos Made in Halmstad.

«På gaten»
«Kantinen»
«På bussen»

Involverte byråer

Made in Halmstad Fimproduksjon
J

Joakim Thörn

Regissør

J

Jimi Vall Peterson

Assisterende regissør

F

Fiffi Kjell

Produsent

H

Hilding Bjersby

Produksjonsleder

A

Askild Vik Edvardsen

DoP