En app for gode gjerninger

Goodify er en ny tjeneste som kobler mennesker som trenger hjelp sammen med mennesker som vil gjøre gode gjerninger.

91309 327a1 original

For litt over ett år siden banket gründerparet Rachel Elgen og Kristian David Elgen på hos Good Morning. De hadde sagt opp jobbene sine i Equinor og Kolonialen for å bygge en non-profit tjeneste som skulle gjøre verden bedre. For som de selv sier: Verden trenger mer godhet.

– Som et lite reklame- og produksjonsbyrå som ønsker å bidra til en mer bærekraftig framtid, hender det ofte at vi får denne typen start-ups på døra, sier byråleder Eirik Fjellaksel i Good Morning.

– En svært god idé

– Ofte skorter det enten på pengene eller ideene, men med Rachel og Kristian var det annerledes, De hadde ikke bare et genuint ønske om å gjøre verden til et bedre sted, de hadde også en svært god idé til hvordan det kunne gjøres. Så for oss var dette noe vi kunne være med å satse på, fortsetter Fjellaksel.

Goodify er en ny tjeneste som kobler mennesker som trenger hjelp sammen med mennesker som vil gjøre gode gjerninger. Men i motsetning til andre måter å drive med frivillighet, krever ikke Goodify at du binder deg til en fast ordning. Appen gjør at du kan finne «oppdrag» i ditt nærområde akkurat når det passer deg. I tillegg er tjenesten utviklet slik at de som får hjelp, om de ønsker, kan bidra med et lite beløp til en veldedig organisasjon.

Sterke og gode krefter

Goodify samarbeider blant andre med Blindeforbundet og Aleneforeldreforeningen, og mange gode og sterke krefter slutter seg til initiativet. Samtidig som Goodify-appen har blitt utviklet, har selskapet bygget opp «Goodify Hjelpegruppen» på Facebook, hvor over 29.000 medlemmer har blitt med og over 1.500 mennesker har fått hjelp.

– Vi er naive og tror at vi kan gjøre verden bedre. Men vi klarer det ikke alene. Vi trenger et lag med folk som har både hjerte OG hode. Good Morning har vært en sentral partner for oss i arbeidet med å kick-starte Goodify. Jeg ønsker å jobbe med bra folk, som også er superdyktige, derfor er det kult å jobbe med Good Morning. Så vet vi at Goodify-konseptet og appen er i en tidlig fase hvor mye gjenstår, men vi er i gang. Det handler vel om å «get going – get better», forklarer gründe Kristian David Elgen.

Good Morning har vært med å utvikle tjenesten fra start og jobbet med alt fra strategi, identitet, web og app-utvikling.

Appen kan lastes ned fra www.goodify.co.

Involverte byråer

ULULN Hv 400x400

Good Morning Naug