En plug-in som peker deg på rett vei

Det kreative teamet John E. Njoki og Kim Follesøy-Thuen står bak «The Peace Pointer». En plug-in for nettleseren som minner deg på å oppføre deg fint på nett.

Det har aldri vært mer hatefulle ytringer og trakassering på nett enn det er i dag. Over 25 prosent av alle ungdommer har ved flere anledninger blitt trakassert på internett på grunn av kjønn, etnisitet eller seksuell orientering. Falske nyheter har gått fra å være et ukjent begrep for mange, til å bli et ord som ofte diskuteres i media.

Med flere og flere alternative nyhetssider, med kildeløse artikler har terskelen for å like eller kommentere har bare blitt blir lavere og lavere. Ikke alle tenker over konsekvensene av hva de liker, deler eller kommenterer.

Dette var bakgrunnen for de to kreatørene, John E. Njoki og Kim Follesøy-Thuen som i dag lanserer «The Peace Pointer», på FNs Internasjonale Fredsdag.

90650 e70aa feature
90651 c7c3b original
90652 54679 original
90653 d943e original
90654 ec219 original

«Fredsmusepekeren»

Fredstegnet har siden 60-tallet vært et internasjonalt symbol for fred og harmoni. Utgangspunktet for ideen var å gjøre denne digital. Og la symbolet fungere som en påminnelse om at handlingene våre på nett kan ha konsekvenser. Ofte kan det hjelpe å tenke seg litt om før man handler. Er dette for godt til å være sant? Er dette noe jeg ønsker at skal være på nett om fem år? Bør jeg dele dette? «Fredsmusepekeren» kommer bare frem når man holde musen over aktive deler av en nettside, som knapper og ikoner.

Njoki og Follesøy-Thuen har brukt mye av fritiden sin de siste ukene på å utvikle ideen, men har også fått hjelp av Yonas Sandbæk til programmering av plug-in, fluks.tv på animasjon og Bjørnar Johnsen på lyd.

www.thepeacepointer.com