Enda viktigere «å snakke om det» i urolige tider

At det hjelper å snakke om det er en enkel sannhet som er lett å glemme. Særlig når vi er bekymret og ekstra sårbare. I kampanjen som er lansert i disse dager har barna fått plass til nettopp å fortelle foreldre hvor lurt og viktig det er å finne ut av ting sammen.

Forslag still 008x

Kampanjen til familievernet oppleves nok ekstra aktuelt i disse dager der økte priser, bekymringer og mye snakk om sparetiltak gjennomsyrer mediebildet. Med stor sjarm og lite regi har kommunikasjons-byrået Trigger stilt barn spørsmål rundt hva de tror foreldre krangler om, bedt dem gi noen gode råd til hvordan de kan lære seg å krangle mindre, og hvordan man kan bli en bedre kjæreste.

– Ofte kan barnas versjon være den aller beste å lytte til. De har en egen evne til å gå rett til kjernen i det som er viktig. Vi lot oss både imponere og sjarmere, og ble trygge på at her har vi noe å lære alle sammen, sier kreatør Eystein Norderval som sammen med Bjørnar Flyum har det kreative ansvaret for jobben.

– For familievernet er det så viktig at foreldrepar oppsøker hjelp før det har gått for langt. Våre kurs og tilbud om parterapi har lav terskel og er viktig at familier kjenner til. Vi håper denne kampanjen både vekker nysgjerrigheten, men også normaliserer litt at det er mange som kan oppleve foreldrelivet som utfordrende. Og da hjelper det å snakke om det med noen som kan bidra til å finne gode løsninger, sier Ingvill Elvestad Meltvedt, kommunikasjonsansvarlig i Bufdir.

Filmene blir å finne på lokale kinoer over nyttår, og vil i første omgang løftes frem i sosiale medier de neste ukene. I tillegg er det lagt opp et løp for informasjon ut til lokale helsestasjoner.

Det er Trigger som står bak kampanjen sammen med Oslo Assembly som filmprodusent og Johanne Helgeland på regi.

Se filmen her.

Involverte byråer

Oslo Assembly Filmproduksjon
J

Johanne Helgeland

Regissør

J

Jørgen Kluver

DOP & lys

F

Frederic Esnault

Klipp

E

Eivind Taksrud

Kam.ass & lys

T

Thomas Naug

Lyd

C

Cecilie Hafstad

Rekvisitør