– Er dette fremtidens idrettsarrangement?

Trigger Oslo i teamet bak «Impossible Games».

96632 5c254 feature
96633 1e9b6 feature

Når verdens friidrettsstjerner står på startstreken i Bislett Games hver sommer, er det et av Norges mest tradisjonsrike idrettsarrangement som gjennomføres. Men denne sesongen, hvor hele verden befinner seg i en unntakstilstand, er det umulig å gjennomføre stevnet på vanlig vis.

– Du har to muligheter; du kan resignere eller se på mulighetene. Sammen med Fortum og gjengen i Trigger valgte vi det sistnevnte. Vi har kastet oss rundt og er stolte av å ha kommet opp med et unikt kreativt konsept, «Impossible Games». Som navnet sier; dette var umulig, men vi gjorde det likevel, sier Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Fra korona til klima

I tillegg til å være et idrettsarrangement som kan avholdes under koronakrisen, er det også det laveste karbonavtrykket noensinne for et internasjonalt friidrettsstevne. Flere internasjonale medier har omtalt arrangementet, blant annet britiske BBC. Fortum Norge som er sponsor og samarbeidspartner til Bislett Games er initiativtaker til prosjektet.

– I Fortum har vi visjonen «Join the change for a cleaner world». Det preger måten vi jobber med våre sponsorater og samarbeidspartnere. Sammen med Trigger laget vi The Green Rider for Øyafestivalen i fjor, der artister gikk ut med sine egne miljøkrav – og i år er vi på laget til The Impossible Games med Bislett. Her utforskes det spennende muligheter som kan være aktuelle fra et klimaperspektiv lenge etter en Covid-19, sier Morten Willumsen, leder av Brand & Communication i Fortum Norge.

Kunne forblitt umulig

– «Impossible Games» var en idé alle umiddelbart tente på. Men det hadde forblitt umulig uten en modig og ambisiøs oppdragsgiver som Fortum i ryggen, og en vanvittig innsats fra Bislett Games-sjef Steinar Hoen i front. Måten de har mobilisert samarbeidspartnere og utøvere på er inspirerende, sier Markus Eckbo Endresen, strategisk rådgiver i Trigger Oslo.

Kommunikasjonsbyrået Trigger har jobbet på prosjektet på oppdrag fra Fortum. Eckbo Endresen sier ideen om Impossible Games først oppstod som et konsept for å redusere klimaavtrykket til idrettsarrangementet.

– Både Bislett Games og Fortum er kjent for å ha en offensiv grønn profil, så vår tanke var å la idrettsutøvere konkurrere mot hverandre på den mest energieffektive måten som mulig – på hver sin arena i hvert sitt land. Da koronakrisen inntraff ble det klart at dette ikke bare var et spennende eksperiment, men en måte å redde Bislett Games på, sier Eckbo Endresen.

Kan bli verdensrekord

Morten Willumsen i Fortum gleder seg til å følge Impossible Games 11. juni fra Bislett Stadion – men denne gangen fra sofakroken. Blant annet skal Karsten Warholm løpe et sololøp hvor han skal prøve å sette ny verdensrekord på 300 meter hekk.

– Vi er stolte av å ha vært med på utviklingen av Impossible Games. Nå kan vi glede oss over nye, store idrettsprestasjoner på Bislett 11.juni som planlagt. Kanskje dette også er en smakebit på fremtidens idrettsarrangement?, sier Willumsen.

Følgende øvelser vil bli gjort under «Impossible Games» på Bislett 11. juni:

  • Karsten Warholm i verdensrekordforsøk på 300 meter hekk. Briten Chris Rawlinson har bestenoteringen utendørs med 34.48, mens Karsten faktisk har løpt fortere innendørs med 34.26.
  • I stav skal verdensrekordholder Mondo Duplantis fra Sverige møte vår egen Sondre Guttormsen til duell på Bislett, men de konkurrerer også mot den tidligere verdensrekordholderen, den franske legenden Renaud Lavillenie, som parallelt hopper hjemme i sin hage i Pérignat-lès-Sarliève.
  • Verdensmesteren i diskos fra Doha 2019, svenske Daniel Ståhl, skal kaste på Bislett mot landsmannen og VM-finalist Simon Pettersson og vår egen VM-finalist Ola Stunes Isene.
  • Karoline Bjerkli Grøvdal skal med hjelp av wavelight-teknikken forsøke seg i et sololøp mot Grete Waitz' norske rekord på 3000 meter. Rekorden lyder på 8.31.75.
  • Rekord-duell på 200 meter hekk mellom Amalie Iuel og Isabelle Pedersen.
  • Vår egen verdensmester på 100 meter fra fjorårets para-VM, Salum Kashafali, skal forsøke seg på en ny topptid på 100 meter.
  • Nordisk duell mellom vår egen Hedda Hynne og svenske Lovisa Lindh i delte baner på 600 meter.
  • Brødrene Ingebrigtsen skal delta, og kommer tilbake med hvilke løp de gjennomfører.

Involverte byråer

75568 43544 original
Trigger Oslo
E

Eystein Norderval

Kreatør

M

Markus Eckbo Endresen

Konsulent

H

Henriette Helgeland Tangen

Prosjektleder