Et godt stykke arbeid

En hyllest til to rå damer: En fikk datamaskinen til å smile. En annen fikk den til å snakke.

96241 6e398 original
96242 5b694 original

I forbindelse med kvinnedagen ønsker Bekk å vise to helt spesielle kvinner som banet vei for design og teknologi. Susan Kare og Grace Hopper har på hver sin måte, innenfor henholdsvis design og tech, transformert sine fagfelt. I anledning kvinnedagen har en liten gjeng i Bekk slått seg sammen etter arbeidstid for å lage en interaktiv løsning som tar for seg deres innsats. En innsats som har bidratt til å brøyte mang en karrierevei litt friere for gamle fordommer og antakelser om hva kvinner kan utrette.

– Som vi sier i hyllesten, er dette kvinner som har gjort det mulig for oss å gjøre det vi elsker: kode og designe, sier Marlin, designer i Bekk, før utvikler Mira skyter inn:

– Deres historie har hatt stor innvirkning på hvordan teknologibransjen har utviklet seg. Derfor falt det oss naturlig å hylle disse kvinnene på selveste kvinnedagen.

Foregangskvinner i IT-bransjen

I en tid der det var forventet at kvinner skulle gjøre alt annet enn å bli ingeniører og designere, inspirerte Susan og Grace mange til å utvide horisonten.

Hvordan deres karrierer utspilte seg, beskrives i grove trekk i løsningen. Den tar også opp harde fakta om bransjen i dag: Som at kvinner og menn er likt representert innen designerfaget, mens på utviklerfronten er kun én av fem en kvinne.

– Hensikten med teksten «Det finnes vel så mange eggstokker som testikler i designbransjen. De er bare ikke alltid like synlige.» er ikke å sette det ene opp mot det andre, men snarere å formidle fakta, forteller Hanna, tekstforfatter i Bekk, og gir ordet til prosjektleder Nina, som har samlet det tverrfaglige teamet:

– Det vi ønsker er en fargerik og uanstrengt miks av flinke folk som stiller på lik linje, uavhengig av kjønn. Det jobber vi etter å oppnå her i Bekk, og vi synes det er verdifullt å kunne fokusere såpass mye på nettopp dette.

Kvinner var de første programmererne


Nina, Johanne og Sissel er alle utviklere i Bekk, og har programmert løsningen.

– Jeg synes det er fint å kunne legge vekt på faglige meritter fremfor kjønn når vi snakker om ingeniøryrket, selv om det er ikke til å stikke under stol at vi dessverre er underrepresentert i den yrkesgruppen, forteller Johanne.

Nina stemmer i sammen med Sissel:
 – Dette prosjektet har sånn sett blitt veldig i Grace Hoppers ånd, som fikk priser for hva hun gjorde rent faglig fremfor noe annet. Og takket være henne, kan vi nå bruke kodespråk til å lage masse kreativt og morsomt, som for eksempel Et godt stykke arbeid!

www.etgodtstykkearbeid.no

Involverte byråer

16939313 1569306133098377 6194816306623432754 n

Bekk