Et portrett av en tidstyv

Ruter og Bymiljøetaten i Oslo kommune jobber kontinuerlig med å forbedre fremkommeligheten. Det er det ikke nødvendigvis alle som setter pris på.

Ruter framegrab 2

De siste ti årene har Ruter og Bymiljøetaten i Oslo kommune innført en rekke tiltak for å gjøre kollektivtrafikken mer pålitelig, lønnsom og bærekraftig. Prosjektet har forkortelsen KTF, som på godt byråkrat-norsk står for Kraftfulle fremkommelighetstiltak.

Nucleus fikk i oppdrag å lage en film om temaet, med et team bestående av produsent / regissør Joachim Foss Rønning og postprodusent Alexander Olsson.

– Etter å ha tenkt oss litt om, kokte vi tematikken ned til et ønske om å kvitte seg med tidstyver. Det mest åpenbare ville kanskje vært å fortelle en historie om hvordan alt blir mye bedre, men det mest åpenbare er ikke alltid det mest minneverdige.

– Det har vært laget en del informasjonstunge filmer om tiltakspakker i offentlig sektor opp igjennom, men en fellesnevner er dessverre at man sjelden husker noe særlig av innholdet.

Derfor valgte byrået å snu litt på det, og foreslo heller en kortfilm om en karakter som slett ikke setter pris på flere og mer presise avganger, nemlig Tidstyven (foreviget av Nikis Theophilakis).

Ruter stabsbilde
På jobb: Tina Lund, Joachim Foss Rønning, Nikis Theophilakis, Tor Eigil Scheide, Celin Aydin, Dovydas Miliauskas og Marius Vesten. Foto: Ingvill Sunnby

– Som kollektivselskap må vi til enhver tid være innovative i hvordan vi løser ulike utfordringer. Dette gjelder også i måten vi kommuniserer, noe vi sammen med Joachim og Alex i Nucleus virkelig har fått til. Begrepet «tidstyv» har allerede blitt en del av dagligtalen internt, og mottakelsen ellers har vært veldig god. Folk vil ha mer!, sier Mathias Nikolai Solås som er prosjektleder i Ruter.

Se «Tidstyven» her.

Involverte byråer

91827 668e4 original
Nucleus
A

Alexander Olsson

Konsept, klipp og grade

S

Sondre Bjerknes

Musikk

Involverte

T

Tor Eigil Scheide – FNF

Fotograf

D

Dovydas Miliauskas

B-fotograf / lys

T

Tina Lund

Lyd