Filminnspilling i sneglefart

Hvordan får du folk til å flytte fra hus til leilighet? Selvaag bruker huseierens største skrekk: Brunsneglen.

90818 92967 original
I Brunsnegleboken fåes tips om hvordan bli kvitt udyrene, og selvfølgelig kan du finne ditt fremtidige sneglefrie hjem der.
90814 7c079 original
fra Brunsneglehåndboken, illustrert av Helene Egeland.
90815 6d83b original
90816 557e7 original
Filmfotograf Karl Erik Brøndbo.
90819 ecf43 original
I Brunsnegleboken fåes tips om hvordan bli kvitt udyrene, og selvfølgelig kan du finne ditt fremtidige sneglefrie hjem der.
90820 aa693 original
Filmfotograf Karl Erik Brøndbo med regiduoen Johnsen & Mona.
90821 b4abe original

Da kreatørteamet Ole Marte (Ole Andreas Finseth og Anne Marte Stange Smebye) skulle lage kampanje for Selvaag Boligs nye prosjekt Trævarefabrikken, tok de tak i huseieres største skrekk: Brunsneglen. I disse dager invaderer nemlig det svartelistede slimdyret eplehager over hele landet, de formerer seg i warp-speed og det er liten tvil om at de er kommet for å bli.

– Ved å spille på frykt kunne vi gi folk en endelig løsning på brunsnegle-invasjonen: Flytt til Trævarefabrikken, forteller Anne Marte.

Regiduoen Leif Henning Broch Johnsen og Christian Mona fra Pravda med modellbygger Jan Knudsen, orkestrerte en storslått og Spielberg-esque brunsnegleskrekkfilm satt i et helt gjennomsnittlig norsk nabolag.

Men når skuespillerne ikke tar regi og attpåtil beveger seg i sneglefart blir det lite action på set, som AD Ole Andreas fikk erfare:

– Dette har virkelig vært det treigeste opptaket jeg har vært på. Morsommere å se maling tørke!, konstaterte han da opptaksdagen var omme.

Trojanske snegler

I tillegg til skrekkfilm ble det også sendt ut 17000 prospekter forkledd som brunsneglehåndbøker (skikkelig snailmail) til huseiere i området rundt Trævarefabrikken på Strømmen. Her kunne de både få tips om hvordan bli kvitt udyrene, og selvfølgelig finne sitt fremtidige sneglefrie hjem. Håndboken ble nydelig illustrert av Helene Egeland.