Flax året rundt med SMFB Dinamo

Millonflax er selve urloddet blant skrapelodd, med bred appell og en lang historie blandt spenningssøkende og skrapelystne nordmenn. SMFB Dinamo har gjort et nytt design og visuelt konsept, hvor ulike illustratører inviteres til å gjøre hvert sitt lodd, i samspill med etablerte identitetsmarkører og sesongenes assosiasjoner.

Flax case 01

Føringene var klare. Loddene skulle fornyes fire ganger i året, men alltid ha et gjenkjennelig uttrykk. Det diamantformede skrapefeltet måtte bli værende i midten av kortet.

– Vi ønsket å gjøre det friskere, mer lekent og samtidig noe mykere i kontrast til den geometriske logo-profilen. Vi ville forløse mer av potensialet i de fire sesongvariantene, og gjøre designet mer kriblende og tilknyttet spenning, sier Simen Grankel, kreativ leder for design hos SMFB Dinamo.

Flax case 02
Flax case 03
Flax case 04
Flax case 05

Løsningen ble å invitere ulike norske aktører og illustratører til en veldig åpen brief. Hver designer fikk hver sin årstid tildelt med tilhørende stikkord. Disse var henholdsvis «undring, kribling, glede og forventning». De fikk også en hovedfarge og en raus fargepalett å velge fra.

– Dette har vært et skikkelig morsomt prosjekt. Det var ingen tvil om at MillionFlax var modent for en forandring, men det var likevel med skrekkblandet fryd vi gjorde såpass stor endring på vårt desidert mest populære og mestselgende produkt, forteller Lise Vold som er produktansvarlig for Flax hos Norsk Tipping.

– Vi er svært fornøyd med resultatene! Det er helt i vår merkevares ånd, lekent og spennende. Salgsutviklingen har vært klart positiv siden lanseringen i januar 2022, og vi har fått mye gode tilbakemeldinger gjennom hele året.

Flax case 06
Flax case 07
Flax case 08
Flax case 09

Med unike illustrasjoner for hver årstid har Millionflax-loddene nå etablert en serie med kontinuerlig nye, friske og unike stiler og tolkninger. Dette samtidig som konseptet løfter frem flere stemmer i den norske illustratørfloraen som gjennom året pryder hver sin sesong, på en flate som preger kiosker og butikker landet over.

(De fire loddene fra sesongen 2022 har nå fullført sine perioder i handelen, og første lodd fra den ferske 2023-serien er allerede å se under en håpefull skrapemynt nær deg!)

Involverte

Z

Zarina Saidova

Illustratør

A

Anette Moi

Illustratør