Førstehjelp ble ny gruppetime på SATS

Mange ønsker å lære seg livreddende førstehjelp, men tar seg likevel ikke tid i hverdagen til å melde seg på et kurs. Det har SATS funnet en løsning på.

Mange nordmenn mangler nok kunnskap om førstehjelp til å ville hjelpe i en livstruende situasjon. Sannheten er at mange kunne tenke seg å lære mer, men av ulike grunner blir det ikke satt av tid til det.

Noe veldig mange derimot tar seg tid til, er å trene på SATS. Hver uke booker medlemmene over 350.000 gruppetimer gjennom SATS-appen. TRY og SATS så derfor muligheten til å styrke kunnskapen om førstehjelp til alle medlemmer – på et sted de allerede setter av tid når de planlegger uka.

No Pulse – verdens viktigste gruppetime

I oktober lanserte derfor SATS den helt nye gruppetimen «No Pulse» ­– den første offisielle gruppetimen som er et førstehjelpskurs. SATS-medlemmer i hele Norden kunne booke plasser gjennom appen - akkurat som med alle andre gruppetimer. Gjennom måneden ble det satt opp 24 ulike No Pulse timer på tvers av de 4 nordiske landene, og hver av timene ble fullbooket – med over tusen på ventelister totalt.

– Timene varte i 60 minutter og inneholdt livsviktige øvelser i hjerte- og lungeredning. Men selv om timen het No Pulse, fikk medlemmene likevel kjenne godt på det motsatte. Timen satte ekstra fokus på hvor fysisk anstrengende det kan være å utføre førstehjelp, med tunge kompresjoner og det å løpe etter hjelp. Mange kom ganske svette ut av gruppesalene, og sa det var bra de hadde på seg treningstøy, sier det kreative teamet i Try, Eirik Sørensen og Caroline Riis.

Karusell 01
Karusell 02
Karusell 03
Karusell 04
Karusell 05
Karusell 06
Karusell 07

No Pulse ble lansert gjennom en større integrert kampanje i sosiale medier, senterplakater, ambient, merch og utendørs. Førstehjelpskurset var også digitalt tilgjengelig på SATS online. Kampanjen inkluderte også personlige historier fra SATS-medlemmer som selv har opplevd å bli gjenopplivet etter hjertestans.

– Hjerte- og lungeredning har alltid vært en viktig prioritering for SATS, og hvert år utdanner vi over 1000 ansatte i både hjerte-lungeredning og bruk av hjertestarter. Det vil alltid være en ansatt på et SATS senter som er trent i å kunne gi livreddende førstehjelp og alle sentre har en hjertestarter som sammen med rask handling kan redde liv, sier Wenche Evertsen, Country Manager i SATS Norge.

Et stort behov

– Responsen på No Pulse timene viser at det er et stort behov i befolkningen for mer tilgjengelig opplæring i førstehjelp, og hele 98% av medlemmene som deltok på timene sa at de ville booket timen igjen. En ulykke kan skje når som helst og hvor som helst, så det at SATS ville gjøre det lettere for medlemmene å ta et kurs synes vi er fantastisk, avslutter kundedirektør i TRY, Hanan Jahr.

Involverte byråer

Skjermbilde 2022 02 26 kl 15 00 18
Aparent Filmproduksjon
N

Niels Windfeldt

Regissør

J

Jesper Sandvold

Klipper

Andre involverte

R

Rikke Skogen

Nordic Marketing Manager SATS:

M

Mathias Erichsen

Nordic Content Creator SATS

M

Marianne Orderud

Chief Marketing & Communication Officer SATS