Fra smarthus til smartbåt

REMA 1000 og Try er tilbake med en ny film om Martin, mannen med litt for mange duppedingser. Denne gangen er smarthuset byttet ut med smartbåt.

– Vi trodde jo i utgangspunktet at vi bare skulle lage én kampanje med denne karakteren og tematikken, men i og med at både testresultater og tilbakemeldinger tyder på at folk bare vil ha mer, er det jo dumt å ikke prøve å følge opp. Men vi følte at det var på tide at han «flyttet ut» for å tilføre noe nytt, sier de kreative lederne i Try, Karin Lund og Øystein Halvorsen.

Den forrige filmen, «Crazy Santa», hvor man tullet med ansiktsgjenkjenning, toppet MediaCom og Kampanjes kåring over julefilmene, mens «Tredemølla» ble fjorårets best likte hele året sett under ett. Sistnevnte stakk også av med to gull under Epica Awards.

Filmen ble spilt inn i fjor sommer og har ligget og «godgjort» seg i skuffen.

– Det var et krevende opptak med skiftende vær og mye spesialeffekter. Vi var vel alle enige om etter siste opptaksdag at hvis vi skulle lage en film til, så burde vi ta ned kompleksiteten noe. Det er veldig lett å for eksempel skrive måker inn i et manus, men det finnes overraskende få dresserte måker der ute, fortsetter Halvorsen, og berømmer samtidig etterarbeidsjobben til Bacon XO.

Andreas Riiser har som vanlig hatt regi og filmene er produsert av Bacon. TRY Opt er mediebyrå og har også ansvaret for produksjon av SoMe-innhold.

Involverte byråer

Frame
TRY
K

Karin Lund

Art Director

Ø

Øystein Halvorsen

Tekstforfatter

TRY Opt Mediebyrå og SoMe-innhold

Bacon 2 logo
Bacon Filmproduksjon
A

Andreas Riiser

Regissør

O

Ola Narum Berg

Produsent

E

Eli Mari Sandal

Postprodusent

A

Andreas Waag Martinsen

Lyd

O

Ola Jacob Nestande

VFXb

B

Ben Canny

Klipp

Ø

Øyvind Møgster

Art

K

Kristian Engelsen

Måkehviskerb

N

Nina Utheim

Prod Manager

P

Pål Ulvik

Filmfotograf

Andre involverte

P

Per Åge Dahl

Ansvarlig hos kunde

T

Tommy Majdek

Ansvarlig hos kunde