Glupsk nonne takker for seg i ny BankID- kampanje

Glupsk nonne, følsom skater, vimsete doktor og høflig tyv skal hjelpe de resterende BankID på mobil-brukerne over til BankID-appen. Anorak NoA står bak kampanjen.

Bank ID Glupsk nonne

– Med lanseringen av BankID på app har kodebrikken blitt digital. Og nå er BankID på mobil, den gamle løsningen med de velkjente kodeordene, i ferd med å bli faset ut. Digital kodebrikke med BankID på app er alternativet for alle som fortsatt ønsker å ha BankID lett tilgjengelig på telefonen. App er i tillegg tryggere, enklere og raskere. Jobben med å få folk over har hittil gått veldig bra, men vi har fortsatt en vei å gå, sier Ida Håvik, leder for marked og kommunikasjon i BankID BankAxept.

«Trynegjenkjenningskampanjen» som gikk i våres, bidro til at over 500.000 nordmenn kom seg over i BankID-appen, og totalt 1,9 millioner nordmenn har nå begynt å ta den i bruk. Høstens kampanje skal bidra til å engasjere de resterende, før BankID på mobil forsvinner for godt.

– Innsikten vi tok tak i var at de som har brukt BankID på mobil er ganske glad i kodeordene bestående av en ulogisk kombinasjon av et substantiv og et adjektiv. Så nå lar vi den glupske nonnen, den følsomme skateren, den vimsete doktoren og den høflige tyven bære budskapet om at det finnes en enda raskere og enklere løsning fra BankID, nemlig appen, sier kreativt team i Anorak NoA, Lars Holthe og Peter Power.

– Selv om vi elsker BankID-appen, skjønner vi jo at brukerne våre ikke nødvendigvis synes skiftet fra BankID på mobil er like spennende som oss. Det føles kanskje til og med litt unødvendig eller kronglete å skulle komme seg over på en ny løsning. Anorak har tatt tak i en god og morsom innsikt, og virkelig fått frem budskapet på en humoristisk måte som tar målgruppen på alvor. Vi tror og håper kampanjen vil treffe mange, sier Bjørn Granlund, markedsansvarlig i BankID.

Utfasingen av BankID på mobil startet 1. september i fjor, og vil fortsette godt ut i 2024.

Involverte byråer

Tangrystan productions logo
Tangrystan Filmproduksjon
B

Beate Tangre

Produsent

M

Meriam Braanaas

Regi

I

Ida Nilsen

Produksjonsleder

O

Oskar Dahlsbakken

DP

Uhørt

Uhørt AS Postproduksjon

Andre involverte

B

Bjørn Olav Granlund

Markedsansvarlig BankID

I

Ida Håvik

Leder | Marked og kommunikasjon BankID

H

Hege Steinsland

Kommunikasjonssjef BankID