Ha ladevett!

For å sette fokus på den økende brannfaren som følger med stadig flere oppladbare enheter, lanserer Brannvernforeningen Ladevettreglene i samarbeid med DSB og If Forsikring.

Ladeskrekk01

Årlig gjennomføres det åpen dag på omkring 350 brannstasjoner rundt om i Norge med alt fra brannøvelser, konkurranser og slokkedemonstrasjoner. På grunn av koronarestriksjoner lot det seg ikke gjøre på tradisjonelt vis i år, og beslutningen ble å lage en film for å innføre nye vaner i hvert hjem som gjør oss sikrere. For å skape oppmerksomhet rundt lanseringen tok Johan Kaos utfordringen og fikk med seg skuespiller og skrekkfilm-dronning Viktoria Winge.

Se filmen her. Saken fortsetter under.

– Det er utfordrende å nå ut med brannforebyggende budskap. Vi har stor tro på at denne skummelt-morsomme filmen fra Go Electra appellerer til mange, slik at de blir mer bevisste på ladevett, sier Mari Bræin Faaberg i Norsk brannvernforening.

– Jeg elsker sånne utfordringer! Her var det bare å ta for seg av sjangerkonvensjoner og skrekkreferanser. Det er ekstra gøy å lage skrekk av noe så hverdagslig som lading av batterier. På den andre siden finnes det mye naturlig skrekk i ladevettreglene. Frykten for å starte en brann og potensielt miste det kjæreste man har er jo helt reell. Og dessuten, for småbarnsforeldre som meg selv: Hva er vel verre enn barn som står opp midt på natta?, forteller Johan Kaos.

Ladevettreglene norsk

– Det er nok mange som har opplevd å snuble i allskens ladere og ledninger hjemme. De har det jo blitt så mange av! Vi i If er opptatt av godt lade- og batterivett, for det har dessverre vært en del alvorlige branner de siste årene som har startet i ladere og batterier, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

– Denne filmen kjenner mange seg igjen i, og den forteller på en gøyal måte om hvorfor de nye ladevettreglene er så viktige, sier han.

– Dette har vært et flott samarbeid hvor vi har fått løftet frem et viktig budskap. Tilliten fra kunden har vært en viktig faktor for gjennomføringen. Fra Go Electra har Tobias Santelmann tatt co-regi på enkelte av scenene og samarbeidet mellom regissørene har virkelig gitt resultat. Dette er noe vi i Go Electra er stolte over å kunne jobbe for: mentoring og utnyttelse av fagkunnskapen til hver enkelt i byrået, forteller produsent Stine Hope.

Ha brannøvelse hjemme og sjekk ut ladevettreglene.no.

Involverte byråer

Go Electra logo FB
Go Electra
T

Tobias Santelmann

co-regi

T

Tor Egil Scheide

Filmfotograf

S

Simon Matthew Valentine

2ND Unit foto

A

Anja Malene Elders

Rekvisitør

F

Fredrik Christensen

Klipp

R

Ricco Højland Hansen

Grade

T

Tim Engen

Lyd

Andre involverte

T

Tor Erik Skaar

Ansvarlig hos Norsk Brannvernforening

O

Odd Skarbomyr

Ansvarlig hos Direktoratet for sikkerhet og beredskap

S

Stian Olberg

Ansvarlig hos Direktoratet for sikkerhet og beredskap