Har vi lik lønn for arbeid av lik verdi?

FO markerte årets likelønnsdag ved å stille spørsmål til hvorfor samfunnet verdsetter arbeid av lik verdi så ulikt.

Foto Maskinen

Fellesorganisasjonen (FO) markerer hvert år likelønnsdagen, dagen i året en gjennomsnittlig mann har tjent en gjennomsnittlig kvinnes inntekt. I år falt likelønnsdagen på 17. november, og FO ønsket å sette fokus på hvorfor kvinnedominerte yrker fortsatt verdsettes lavere i 2022.

– Det er et paradoks at flere av yrkene vi verdsetter lavt faktisk produserer store verdier for samfunnet, sier Daniel Charles Hextall, presseansvarlig i FO.

– Sosialt arbeid er viktig. Det ser vi spesielt nå i debatten om dyrtid og økende fattigdom. Det vil bare bli viktigere i årene som kommer. De som står opp for tryggheten til andre, fortjener å bli verdsatt på lik linje som andre viktige samfunnsfunksjoner, avslutter Hextall.

FO likelonn annonse hjul
FO likelonn annonse bro

– Vi ønsket å markere dagen ved å vise frem eksempler på sammenlignbare yrker som verdsettes ulikt. Det dukket opp mange spørsmål rundt hvorfor er det slik – spørsmål vi ville flere skulle stille seg. Målet var ikke å komme med svaret, men å få publikum til å tenke over forskjellene, og bidra i debatten, sier kreatør Tonje Ertzaas i Maskinen.

Annonsene var på trykk som helsider i Dagsavisen og Dagbladet, i tillegg til FO sine egne digitale kanaler.

Om FO

FO (Fellesorganisasjonen) er fagforeningen for sosialarbeidere, og organiserer nærmere 35 000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

Om Maskinen

Maskinen er et strategisk kommunikasjonsbyrå etablert i 2010, og holder til på Tøyen i Oslo.

Andre involverte

D

Daniel Charles Hextall

Ansvarlig hos kunde