Det finnes ikke bare én form for familie

Human-Etisk forbund går rett i kjernen av hva likeverd og menneskeverd betyr i Norge i 2019.

– Vi ønsket å gå rett i kjernen av hva likeverd og menneskeverd betyr i Norge i 2019, sier kommunikasjonssjef Agnieszka Bryn i Human-Etisk Forbund.

– Det finns ingen A- og B-lag, ingen familier er bedre enn andre basert på foreldrenes kjønn. Vi kan ikke ha et samfunn der vi foretrekker heterofile familier men aksepterer alle andre fordi vi er greie. Det er ikke slik det fungerer. Vi må ha et samfunn der alle barn føler seg velkomne og likeverdige, og der ligger det et stort ansvar på våre politikere som ikke kan forhandles bort. Det er ikke foreldrenes kjønn som er avgjørende om barn har et god oppvekst; det er verdiene vi formidler til barna våre. Det er kjærlighet, trygghet og en god havn de alltid kan komme til. Barna ser opp til oss – og vil også få med seg verdiene vi representerer. Derfor er det veldig viktig å kjempe for likeverd for alle barna, fordi alle har en grunnleggende rett til å bli behandlet med respekt. Something Good leverer kommunikasjon som er basert på ekte mennesker, ekte reaksjoner, ekte frustrasjon over utviklingen og ekte behov for å si ifra. Mer verdibasert enn dette blir det ikke, sier Bryn.

Heseblesende, men givende

Da den nye barne- og familieministerens diverse antagelser om hva som definerer en normal familie ble kjent, følte Something Good at noe måtte gjøres. For å vise at alle familier er like mye verdt, uansett hvordan de er satt sammen, huket vi tak i en haug med herlige folk som ønsket å stille opp på rekordtid. Resultatet kan du se i filmen fra Human-Etisk Forbund.

– Når det dukker opp temaer som er såpass relevante for kundene våre så er man nødt til å snu seg rundt kjapt, sier kreativ leder Markus Lind i Something Good.

– Dermed tok det fire dager fra ideen kom opp til filmen var ute. I mellomtiden ble det jobbet iherdig med å finne folk som ønsket å stille opp samt finne lokasjon og spikre alle de andre tingene en slik produksjon forutsetter. Det er klart det er hesblesende, men det er også veldig givende å jobbe på denne måten. Det handler om å holde seg relevant hele tiden, sier Lind.