Humanistisk Ungdom slår et slag for kritisk tenkning

95714 4e8a6 original
95728 c03f9 original
95729 b94d0 original
95730 9037b original
95732 47732 original
95724 9aaf9 original

Ifølge en undersøkelse fra YouGov for Nordisk Bibelmuseum tror 20 prosent av det norske folk fremdeles på den bokstavelige forklaringen Bibelen gir på miraklene Jesus utførte.

Dette ble grunnlaget da ungdomsorganisasjonen Humanistisk Ungdom (HU) ga Something Good oppgaven om å lage et konsept til sin skoleturne. HU jobber aktivt for å tilby et alternativ til alle som verdsetter kritisk tenkning, og har en vitenskapsbasert virkelighetsforståelse.

– Det er veldig mange i vår tid som velger å basere sin tro og virkelighetsforståelse på ikke-rasjonell tenkning. Dette gjelder ikke bare for religion, men også for havet av konspirasjonsteorier som florerer på nett. Derfor blir kritisk tenking bare viktigere og viktigere. Vi er selvfølgelig for trosfrihet. Likevel etterlyser vi at folk har et kritisk-vitenskapelig blikk, og tar et aktivt standpunkt til om de kan stå inne for sin virkelighetsforståelse, sier leder Øistein Sommerfeldt Lysne i Humanistisk Ungdom.

Kan Jesus så kan du!

Konseptet skapte oppmerksomhet og ble dekket av redaksjonelle medier, som Vårt Land.

– Det er utrolig gøy at dette skapte oppmerksomhet. Siden HU skulle bruke dette materialet på sine skolebesøk, så ble målet vårt å lage noe humoristisk og lettbeint, som de enkelt kunne bruke som samtalestarter. Det å påminne om hvor viktig kritisk tenkning er har virkelig aktualisert seg den siste tiden. Etter vi så den overraskende statistikken så syntes vi det var på sin plass å tilby noen enkle, men vitenskapsbaserte forklaringer i form av en instruksjonsmanual. Som vi skriver i brosjyren: Kan Jesus så kan du!, sier tekstforfatter Sindre Øren.

På forsiden av Vårt Land

– Det har vært utrolig gøy å jobbe med Humanistisk Ungdom. De har vært veldig tydelige på at de ønsker å sette fokus på den viktige tematikken rundt kritisk tenkning, og de er veldig sporty som gir oss godt med rom for å provosere. Det blir jo bare enda bedre av at Vårt Land synes den ble så fin at de ville ha den på forsiden sin! Absurditeten rundt disse miraklene tror jeg også mange kan kjenne igjen og er noe av det første som gjør at mange tar avstand fra religion som ung. At det ene mirakelet er et supert partytriks er en fin bonus, sier Art Director Mai Eline Persen.