«Hvordan går det hjemme?» spør Bufetat i sin nye podkast

Barne-, ungdoms- og familieetaten har tatt i bruk lydformatet for å spre ordet om et ganske unikt tilbud vi har i Norge: familievernet. Med seg på laget har de TRY Råd.

Bufetat hvordan ga r det hjemme profilfarger

Familielivet blir ofte ikke slik man hadde sett for seg på forhånd. I Norge har vi et helt unikt tilbud for familier som opplever vansker, konflikter eller kriser, men mange vet ikke at de kan få tilbud om behandling og rådgivning fra familievernet, helt gratis.

Det vil Familievernet å gjøre noe med, og svaret ble podkasten «Hvordan går det hjemme?».

– Vi ønsker å øke kjennskapen til familievernet i befolkningen, og fortelle hvordan og når vi kan hjelpe. Ved å lage podkast som er tilgjengelig for alle, kan vi snakke om de mange utfordringene par og familier kan oppleve på en litt lettere og mer hverdagslig måte, sier Caroline Holtet Stensli, seniorrådgiver kommunikasjon i Bufetat.

I hver episode får lytteren innblikk i en typisk problemstilling som par og familier kommer med til familievernkontorene, samt råd og tips fra familieterapeutene.

– Vi håper vi har laget noe som folk kan kjenne seg igjen i, og på den måten bidrar til å ufarliggjøre det å oppsøke hjelp. Målet er ikke at alle skal bestille time i morgen, men å vite at vi er der med et gratis tilbud dersom behovet oppstår, sier Stensli.

Stort engasjement

Stensli forteller at arbeidet har vært både spennende og givende, og har skapt stort engasjement på tvers i organisasjonen.

– Vi har mange dyktige psykologer og terapeuter, og gjennom podkasten har vi fått vise frem noe av det solide arbeidet de gjør hver eneste dag. Slike ting skaper stolthet og engasjement internt.

– Vi har også hatt et godt samarbeid med Try Råd, som har vist et stort engasjement gjennom hele prosessen. Det har vært en fryd å jobbe med en gjeng dyktige folk som tar eierskap, og som kommer med gode initiativ og løsninger underveis i arbeidet, sier hun.

Podkastansvarlig i TRY Råd, Jon Marius Roald, deler entusiasmen:

– Bufetat og familievernet har vært skikkelig framoverlente i dette prosjektet. De har vært dyktige i utvelgelsen av tematikk, og ekspertene deres gjorde en kjempejobb under innspillingen. Vi har også fått eksperimentere med mange forskjellige fortellergrep, blant annet lydbokframføring av egenproduserte noveller. Det har vært et fantastisk samarbeid, noe jeg tror har resultert i en podkast som skiller seg fra mengden.

Involverte byråer

TRY Råd
J

Julie Messel

Programleder og innholdsprodusent

J

Jon Marius Roald

Podkastansvarlig

90635 c4e01 original

Verdens Sterkeste Mann Studio og innspilling