Ingame

Mental Helse Ungdom og Hausmann får unge gutter til å snakke om følelser gjennom gaming.

Mange unge gutter sliter med dårlig psykisk helse. 1/3 fullfører ikke videregående på normal tid, dobbelt så mange går rett over på NAV i dag som for ti år siden, og selvmord er den vanligste dødsårsaken. Mental Helse Ungdom mener dette skyldes at de ikke snakker om problemene sine.

– Det handler om å skape en kultur der det er greit, og ikke skambelagt å snakke om ting, sier prosjektkoordinator Ivar Ree i Mental Helse Ungdom.

92065 452c1 feature
92066 d365e original
92067 a3b93 original
92068 24eb9 original

96 prosent av gutter mellom 9-18 spiller dataspill.

– Derfor fikk vi ideen om Ingame, et panelprogram på innsiden av et dataspill der gutter kan snakke sammen anonymt gjennom spillkarakteren sin. Over fem episoder på Youtube blir det tatt opp temaer som; kropp, venner, skilte foreldre, selvbilde og savn, forteller kreatørteamet Marcus Hassel og Torkel Skjolden i Hausmann.

– Litt som å sitte i samme bil

Programmet ledes av en av Norges største «Youtubere», Noobwork og radiopersonlighet Niklas Baarli. Utvalgte gutter får spille med idolene sine, muligheten til å åpne seg, og inspirere andre gutter til å gjøre det samme.

92064 4ae8c original
Niklas Baarlie (t.v.) og Noobwork.

– Det å snakke sammen mens man spiller er litt som å sitte i samme bil. Det er lettere å prate om vanskelige ting når man har fjernet blikkontakten, sier programleder Niklas Baarli.

Tusenvis av gutter i målgruppen så Ingame på YouTube-kanalen til Noobwork. Og selv uten spredningsbudsjett satt Ingame unge gutters psykiske helse på dagsorden gjennom NRK-kanaler, både TV, nett og radio. God Morgen Norge, VG Helg, VG+ og Aftenposten Jr. I tillegg til flere delinger i Sosiale Medier.

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2018 Ikke-kommersiell