Se Kitchens første film for Kreftforeningen

«Rustningen» er Kitchens første film for Kreftforeningen. Hovedrollen spilles av Bror (11 år) som selv har mistet faren sin til kreft.

86610 dae5a original
«Rustningen» del 1
86611 c99b0 original
«Rustningen» del 2

Filmen handler om Treffpunkt, en møteplass for barn som er pårørende til kreft. I et av de første klippene i filmen henger det et bilde av familien til Bror på veggen, fra da faren ennå levde.

– Det var et ønske fra familien for at dette ikke bare skulle være reklame. At skuespillerne faktisk selv har mistet et familiemedlem til sykdommen og derfor ikke var skuespillere, men seg selv, gjorde filmen utrolig sterk å lage, forteller tekstforfatter Bendik Romstad.

Bror syntes det var viktig og fint å bidra i filmen.

– Jeg håper folk liker den. Jeg ville være med for at andre barn skal skjønne at det fins et sted for alle oss som har mistet noen i kreft. Så slipper man å være så alene, forteller Bror.

Treffpunkt uten rustning

I filmen følger vi Bror gjennom en vanlig skoledag. Han er i klasserommet, spiller basket og har musikktime, men hele tiden ikledd en tung rustning.

– Etter flere samtaler med Kreftforeningen skjønte vi at det ikke var aktivitetene på Treffpunkt som var viktig å promotere, men det å fortelle at det finnes et sted hvor barn ikke trenger å spille helter, men kan dele sine sorger og bekymringer med andre i samme situasjon. Rustningen illustrerer både den tyngden og den rollen de pårørende barna må leve med, forteller Romstad.

Kampanjen består av to filmer. Hvor vi i den andre filmen møter flere barn som har hatt glede av Treffpunkt. Der er også lillesøsteren til Bror med.

Rørende film og flinke barn

Einar Film, med regissør John Andreas Andersen og produsent Henriette Carlsen i spissen, bidro med glede for at filmen skulle bli best mulig. Andersen understreker også at det ikke hadde vært mulig uten de flinke barna:

– Det er givende når man kan få lov til å lage film for en slik sak. Vi hadde med oss noen utrolig fine og modige barn, som har opplevd kreft, sykdom og tap hos sine aller nærmeste. Det at de velger å stille opp for å fortelle andre om Treffpunkt er i seg selv et bevis på hvor bra og viktig tilbud dette er for de som oppdager det, sier han.

«Rustningen» del 1

«Rustningen» del 2