Know your rights

Som utenlandsk arbeidstaker i Norge har du rett på minstelønn i en rekke bransjer. I mange tilfeller kan det bety det dobbelte av hva arbeiderne faktisk får i dag. Og nettopp det ble utgangspunktet for Arbeidstilsynets nye kampanje, utviklet av Geelmuyden Kiese.

Arbeidstilsynetx

I samarbeid med tilsynene i Romania, Bulgaria, Estland og Litauen er Arbeidstilsynet i Norge i disse dager ute med «Know your rights», en kampanje som skal opplyse arbeidstakere fra disse landene om hvilke rettigheter og plikter de har når de arbeider i Norge. Og noe av det viktigste er selvsagt retten til minstelønn.

– Da vi skjønte at det å kreve minstelønn faktisk kunne innebære dobbel lønn åpnet en spennende verden seg. For hvem vil vel ikke ha dobbelt så mye lissom, sier det kreative teamet bak kampanjen, Ole Henrik Stubberud og Trygve A. Tønnessen.

55364 5e495 archive
I tillegg til filmene er det laget en rekke plakater og annet trykt materiell.
7 Useful Terms Construction
Filmene ser du lenger ned i saken.
8 Flyer Bulgarian
Brosjyre/flyer på bulgarsk.

Filmene er produsert av Bacon OSL, med regissør Øyvind Holtmon og produsent Ola Narum Berg i spissen. De er tatt ut på alle de respektive språkene og er blitt svært godt mottatt i målgruppen.

– Allerede i pre-testen av kampanjen fikk vi tosifrede klikkprosenter. Det har jeg nesten aldri sett før. Men det hjelper sannsynligvis å lokke med dobbel lønn, sier Christoffer Lorang Dahl, digital rådgiver i GK.

I tillegg til filmene er det laget en rekke plakater og annet trykt materiell som blir distribuert gjennom de ulike landene.

Involverte byråer

55007 d2ec6 original
Geelmuyden Kiese
I

Ingvild Selliaas

Formgiver

K

Katinka Grundseth

Rådgiver

G

Geir O. Harnes

Kundeansvarlig

J

Johan Nord

Illustratør

Bacon 2 logo
Bacon Filmproduksjon
Ø

Øyvind Holtmon

Regi og klipp

E

Eli M. Sandal

Postprodusent

O

Ola Narum Berg

Produsent

N

Nina Utheim

Produksjonsleder

M

Markus Tangre

Post koordinator

Andre involverte

P

Pål H. Lund

Ansvarlig hos kunde