Knuser myter i ny HelseIArbeid-film

NAV og helsetjenesten er ute med en ny film om et av de viktigste tiltakene for å få folk med plager til å fortsette å arbeide.

Helse I Arbeid

Seniorrådgiver Stian Kersenboom Johnsen ved IA- og sykefraværskontoret i Arbeids- og velferdsdirektoratet forteller at det fortsatt eksisterer en seiglivet myte om hvordan kurere enkelte helseplager.

– Å sitte stille hjemme er ikke alltid den beste oppskriften på å komme tilbake i arbeid. En mer inaktiv livsstil vil for mange tvert imot kunne svekke både den psykiske og fysiske helsen. Langt mer effektivt kan det være å tilrettelegge på arbeidsplassen til deg som er syk, eller tenker at du kan bli det. Sånn at du opplever deg mer inkludert og større grad av mestring. Vi ønsker å bruke filmmediet til å forberede og engasjere de ansatte til arbeidsmiljøprosessen de nå skal i gang med sammen oss i NAV og helsetjenesten gjennom HelseIArbeid, sier Kersenboom Johnsen.

Dette er den andre filmen som NAV og helsetjenesten lager om temaet. Den første ble lagd i 2019 og er blitt premiert i både ED Awards og Visuelt. Begge filmene er produsert av TRY Motion.

Se den nye HelseIArbeid-filmen her.

Animatør Tord-Øystein Stubberud i TRY Motion forklarer at det tidlig i prosessen med oppfølger-filmen ble bestemt at den distinkte illustrasjonsstilen skulle videreføres. Det samme gjaldt sirkel-elementet, som nå har utviklet seg til å bli en «HelseIArbeid»-ball og en visuell representasjon av konseptet.

– Og som med alle gode oppfølgere, trengtes i tillegg et nytt, tydelig element for å differensiere seg fra den første filmen. Vi bestemte oss for at det skulle gjøres ved å bruke klassisk klipp, og dermed opptre som mer tradisjonelt filmatisk i fortellerstilen. I den første filmen ble det nemlig ikke brukt sceneklipp. I stedet var det én, sammenhengende film med scener som skiftet via usynlig animerte overganger.