ALFA Sko: Lansering av prisvinnende vintersko

Høsten 2022 kom nok en nylansering fra ALFA Sko. Denne gang en lekker vinterskokolleksjon produsert av 100 % norsk, ren ull. Se hvordan vi løste en helhetlig lansering fra konsept til kampanje.

ALFA ULL Cecilielogo scaled
ALFA ULL Annonse Kamille scaled
ALFA Ull Landinsside 3 scaled
ALFA Ull Landinsside 1a scaled

Bakgrunn, hva var utfordringen?

I over 90 år har ALFA Sko utviklet produkter bygget rundt en kompromissløs tro på at gode turopplevelser skapes av godt fottøy. Nå ønsket de å satse på et nytt segment, nemlig vintersko, som er like godt egnet i naturen så vel som i byen. I forbindelse med lanseringen av den nye kolleksjonen var det derfor viktig å skape en helhetlig presentasjon av alle de gode egenskapene skoene har, samtidig som ALFAs norske arv og kjerneverdier måtte tydeliggjøres.

Hvordan løste vi oppgaven?

Den nye serien av vintersko er testet og utviklet sammen med Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og består av fire skomodeller i tidløst design. Den viktigste USP-en for disse skoene er at det er laget med vevet, slitesterkt, norsk ull. Dette er en så sterk produktegenskap at vi, gjennom utarbeiding av konsept, rett og slett valgte å kalle den nye kolleksjonen for «Ull». Et tydelig og direkte navn som også vekker nysgjerrighet internasjonalt. Ullas fantastiske, naturlige egenskaper ble dermed et gjennomgående fokus i alt av innhold og uttak for lanseringen.

ALFA Ull So Me Karusell Herre scaled
ALFA Ull So Me Karusell Dame scaled
ALFA Ull So Me Bilde 3 scaled
ALFA Ull So Me Bilde 2 scaled
ALFA Ull So Me Bilde 1 scaled

Metro Branding utviklet virkemidler til alle ledd i kundereisen – både landingssider på alfa.no, alfaoutdoor.se og alfaoutdoor.com, merkevarebyggende kampanjemateriell og kjøpsutløsende annonser. Kanaler som ble valgt var YouTube, Snapchat, Facebook, Instagram og printannonser til magasiner

ULL ikon 3
ULL ikon 2
ULL ikon 1

Involverte byråer

Metro branding as logo

Metro Branding

Involverte

V

Vegard Breie / ALFA sko

Fotograf