Lesing fører til store ting

Mestringsfølelse er essensielt for barn, uansett lesenivå. Dette var bakteppet for kampanjen til ARK, som nå går sin seiersgang på Facebook.

Å lese høyt for andre kan være en skremmende opplevelse, spesielt for barn som har opplevd å bli møtt med kommentarer og negativ tilbakemelding. Mestringsfølelse er essensielt for barn, uansett lesenivå. Dette var bakteppet for kampanjen til ARKs barnebokpris, hvor vi inviterte barn på det de trodde var en helt vanlig audition for å være medkonferansier på barnebokprisen. Det de ikke visste var at vi hadde fylt opp ærverdige Christiania Teater med et entusiastisk publikum. Disse satt skjult bak sceneteppet som først gikk opp da barna var ferdige med å lese.

– Et vendepunkt

– Selv om barna fikk vite at det skulle være en overraskelse mot slutten av høytlesingen, hadde de nok aldri sett for seg at det skulle være fullt av folk der. Det som er ekstra givende med dette er at det ble slik en positiv opplevelse for de som deltok i filmen. Spesielt for den ene jenta som i etterkant hevdet at dette ble et vendepunkt for henne til det positive, sier kreativ leder Markus Lind i Something Good.

Det er Something Good som står bak filmen som er produsert av Red Ant. Akkurat nå deles den flittig på Facebook-siden til ARK, hvor den også skaper stort engasjement. Stuntet er en del av en kampanje som bygger opp til Barnebokprisen som går av stabelen i begynnelsen av desember.

Det er Something Good som også vil stå bak selve arrangementet hvor de blant annet har fått med seg kulturministeren og diverse artister.