Lukk øynene. Bli med på tur.

Lydstier.no er et pilotprosjekt som utforsker hvordan lyd kan skape turopplevelser for folk som ikke kommer seg ut selv.

96366 ea8d9 original
96367 61b4c original
96376 72dc9 original
96378 7e07b original
I fjor høst tok Bård Rostrup Gabrielsen i BRUNCH på seg en lydrigg fra Verdens Sterkeste Mann og trasket gjennom den 16,6 KM lange Aurlandsdalen og den litt kortere Myrdalen i Sogn og Fjordane.

BRUNCH og Verdens Sterkeste Mann har i en tid jobbet med hvordan DNTs visjon «Naturopplevelser for livet» også kan realiseres for mennesker som av ulike grunner er forhindret fra å komme seg ut i naturen selv.

– Vi ble inspirerte av dokumentaren «Alive Inside» som viser hvordan musikk kan bringe frem minner hos Alzheimers-pasienter og ble nysgjerrige hva lyden av natur kunne gjøre for mennesker som ikke har vært ute på lenge. Det finnes forskning på at å høre kjente naturlyder skal ha en positiv effekt på psyken og på YouTube finnes det timelange videoer av f.eks regnskoglyder som er sett av millioner, men ingenting fra norsk natur, sier BRUNCH.

I fjor høst tok Bård Rostrup Gabrielsen i BRUNCH på seg en lydrigg fra Verdens Sterkeste Mann og trasket gjennom den 16,6 KM lange Aurlandsdalen og den litt kortere Myrdalen i Sogn og Fjordane. Begge turene kan høres skritt for skritt på bl.a. Lydstier.no, Spotify, iTunes og YouTube.

Et lite bidrag til dugnaden

Koronapandemien har gjort mange nordmenn husfaste. Noe som tærer på både fysisk og psykisk helse. Derfor har Verdens Sterkeste Mann og BRUNCH valgt å dele Lydstier med alle.

– Vi tror jo ikke at lyd alene kan erstatte opplevelsen av ekte natur for friske folk, men håper allikevel at prosjektet kan hjelpe noen med å drømme seg bort en liten stund, sier BRUNCH.