Lyden av naturen

Ferdi Film har utviklet og produsert en storslått musikalsk film for WWF Verdens naturfond. Målet er å informere om og følge opp Naturavtalen.

Wwf

I desember 2022 ble det endelig klart at verden får en ny global avtale for mennesker og natur. Naturavtalen har som mål å stanse og reversere tap av natur, og gi oss mer natur, innen 2030.

Men for å nå målene, må alle landene som har signert følge opp punktene i avtalen. I den forbindelse har Ferdi Film utviklet og produsert en storslått musikalsk film for WWF Verdens naturfond, som i første omgang skal skape oppmerksomhet både nasjonalt inn mot kommunestyre- og fylkestingsvalget, men også internasjonalt gjennom WWF-nettverket.

Fra rik og fyldig til skral og sur

– Lyd og musikk er kraftfulle verktøy, og vi ønsket å skildre hvordan lyden av naturen har gått fra å være rik og fyldig, til å bli skral og sur på kort tid. For å skape en ramme rundt det hele, inviterte vi, ikke bare ett, men to orkester inn i studio for å spille et spesialkomponert stykke mens naturbilder ble projisert på vegger og gulv rundt dem. Et logistisk mareritt vil noen si, men veldig gøy når alt kommer på plass. Stor kudos til Studentorkesteret Stryk, Oslo Orientalske orkester og alle de dyktige musikerne for innsatsen og tålmodigheten, sier regissør Mauritz Solberg hos Ferdi Film.

Se filmen her (norsk versjon).

Filmen ruller på kino med tilpassede versjoner i perioden frem mot valget. I tillegg er det laget internasjonale versjoner som kan tilpasses og brukes av de nesten 100 WWF-kontorene rundt om i verden. Den norske voicen er ved Morten Svartveit.

Håp og samarbeid

– I tillegg til å informere publikum om naturavtalen, ønsker vi i WWF å spre håp om at det faktisk er mulig å stanse naturtapet, og skape en verden med mer natur – hvis vi jobber sammen. Denne ideen om samarbeid og håp synes vi er fanget på en utmerket måte i filmen, forteller Ina Toften, avdelingsleder kommunikasjon og innsamling i WWF.

Involverte byråer

Férdi Film
S

Silje Baer

Produsent

C

Camilla Holmsen

Art Director

M

Martinius Solum

Komponist

J

Jørgen Klüver

Filmfotograf

D

David Engelstad

Lydsjef

T

Tobias Johnsgaard

Lysmester

Andre involverte

M

Morten Svartveit

Nors voice

E

Ed Raison

Engelsk voice

E

Emilie Juul Hervik

Kommunikasjons- og kampanjerådgiver WWF