Morgan Freeman fronter Evergood

Naug & Venner med Morgan Freeman i ny film for Evergood.

65263 50e66 original
65275 9f8b3 original
Det nest beste når du ikke har film: Stillbilder
65278 e62e9 original
65281 a217a original
65284 e128b original
Hvis ikke dette er inspirert av Werner Herzogs «Aguirre: Guds vrede» så spiser jeg hatten min (red. anm.)

Da resten av Norges befolkning hadde sommerferie dro Naug & Vennene til New York for å sluttføre en omfattende produksjon med selveste Morgan Freeman i hovedrollen.

Freeman var en knakende hyggelig kar, med lun humor og glimt i øyet. Det var et stort øyeblikk da han plutselig stod midt i rommet. Han tok seg god tid og hilste på alle på settet og prøvde å lære seg navnene til oss fra Norge. Det gikk fint helt til han kom til Thorbørn, da ble det litt mummel fra mannen med verdens fineste stemme.

Opptak på to kontinenter

Filmen handler om Evergoods kvalitet i alle ledd fra kaffebønnenes opprinnelse til de havner i gullkopper og nytes verden over.

– Da vi skulle fortelle historien om det vi mener er verdens beste kaffe, måtte vi ha verdens beste stemme og historieforteller. Da var det bare én kandidat, sier AD Thorbjørn Naug.

– Det var en ut av seg sjæl-opplevelse da selveste Morgan satt med et manus, skrevet av oss, i hendene og prøveleste. Rett og slett en høytidelig, helt uvirkelig, klype-seg-selv- i-armen-opplevelse, sier tekstforfatter og kreativ leder, Silje Helene Fjeld.

Selve opptakene til filmen tok seks dager fordelt på to kontinenter. Hovedopptakene er gjort i Costa Rica, hvor værgudene ikke akkurat viste seg fra sin beste side med mye «plutselig» uvær.

65278 e62e9 original
65281 a217a original

Ikke på nett

Men det er en hake ved filmen (ifølge Kampanje), siden den kun vises på televisjonsapparatet og kino, men ikke på Internettet. Hvis du fortsatt har et TV-apparat kan du se filmen som har premiere i dag på TV2 mellom «Norske Talenter» og Nyhetene kl 20.51.

Nytt produksjonsselskap

Ansvarlig Produsent for Naug & Venner har vært Steve St Peter, som nå har startet sitt nye produksjonsselskap Friminuttfilm.

Regissør Jörn Haagen er bosatt i LA , men han gjør fortsatt filmer for gamlelandet.

Ansvarlig for etterarbeid og visuelle effekter er Christian Hvatum, som nylig har startet etterarbeidsselskapet Silverscreen.

Produsent i Costa Rica var Victor Barriga, mens produsenten i New York var David Feikens i Assembly Film.