Nå er appen som styrker parforholdet her!

Akkurat i det du trodde at det ikke fantes mer man kunne lage apper om, laget Good Morning Naug en app som skal hjelpe par til å holde sammen.

96039 96631 original
96040 e52ca original

– Det høres kanskje rart ut å lage en app som skal hjelpe folk til å få et bedre samliv. Sånt gjøres jo ikke ved å trykke på noen knapper, snarere tvert i mot. Mobilen er vel i hovedsak et verktøy som gjør at vi snakker mindre og dårligere sammen enn før, men dette er altså et verktøy for å få par til å snakke mer sammen, sier Eldar Skylstad som er strategisk rådgiver i Good Morning Naug.

– Det var Foreningen Familieskolen som kom til oss med ideen om å lage en samlivsapp og hadde fått økonomisk støtte fra BUFDIR til utvikling av appen. Tanken var å lage en app som skal få par til å sette seg ned og ta praten om temaer som er viktige for parforholdet, men som man kanskje synes er vanskelige å ta tak i, sier Eirik Fjellaksel som har vært digital rådgiver på prosjektet.

Forankret i forskning

Appen sparker i gang samtalene med faglig påfyll fra anerkjente eksperter som Frode Thuen og Catrin Sagen og med grundig forankring i forskning. Dermed får par og enkeltpersoner som vil bygge forholdet sterkere god drahjelp til å komme i gang med prater rundt temaer som kommunikasjon i parforholdet, sex og nærhet, kjærlighet og vennskap samt krangel og konflikt. Hvert tema er bygget opp i nivåer, og når du fullfører et nytt nivå får du tilgang til nyttig bonusmateriale.

– Menneskene bak VI-appen drømmer om at den skal hjelpe par der ute til å innarbeide gode vaner for kommunikasjon og knytte sterkere bånd, sier Rachel Elgen, grunder og prosjektleder for VI-appen.

96041 5ac9f original
Fra venstre: Marius Ylven Westgaard, Robert Bue, Cathrine Moksnes, Tone Næss, Eirik Fjellaksel, Eldar Skylstad, Kalle Pohjapelto.

Starter samtalen med en «klem»

Selve samtalene setter man i gang ved å svare på spørsmål hver for seg, etter først å sett en film med fagekspertene. Det vi imidlertid måtte finne en smart løsning på, var å sørge for at man satt sammen når man skulle ta samtalen, så dette ikke ble noe som man tok over telefon eller Skype.

– Takket være at vi har kreatører, designere og utviklere sittende bare noen meter fra hverandre, fant vi imidlertid et lite columbi egg. For å kunne låse opp hverandres svar, som danner grunnlaget for samtalen, la vi inn en smart liten funksjon ved at telefonene må «klemme» hverandre. Man må rett og slett føre skjermene mot hverandre, sier Fjellaksel litt stolt. – Dermed får man en hyggelig symbolsk oppstart på kjøpet.

I tillegg til selve samtaleverktøyet, er det også mye inspirasjon å hente gjennom innholdet som legges ut på appen. Dette gjør at ikke begge i forholdet trenger å bruke appen for å få nytte av den.

Les mer om VI-appen på sidene til Good Morning Naug.

Se hvordan appen virker her: