Norske gater og plasser

Stadig flere nordmenn bor i byer, og spørsmål om gode byrom blir dermed stadig viktigere for oss. Denne boka tar for seg viktige byrom i 37 store og små norske byer. Boka skal identifisere hva som er kvalitet og samtidig gi et bilde av utfordringene i norsk byutvikling. Den skal formidle noe av fagdebatten til en bredere offentlighet. Designet legger til rette for å presentere svært så forskjellige byrom på en fleksibel og effektiv måte, gjennom et avstemt samspill mellom tekst, bilder, kart og andre grafiske elementer. Guri Dahls nye bilder skal stå i dialog med et et nøye utvalgt historisk bildemateriale, og til sammen skal de gi et levende, fascinerende og lett forståelig bilde av de forskjellige fasene i byutviklingen. Et stort og sjenerøst format gir leseren følelsen av å «være der» og yter de mange detaljene i bildene full rettferdighet. Valget av ubestrøket papir gjennom hele boka gir et nærværende og organisk preg til boka, understreket av fargevalgene på omslag og i bindmateriale. (I tillegg til filer av omslaget blir selve boka levert for juryering).

23939 cea15 original
35794 fe9d7 original

Stadig flere nordmenn bor i byer, og spørsmål om gode byrom blir dermed stadig viktigere for oss. Denne boka tar for seg viktige byrom i 37 store og små norske byer. Boka skal identifisere hva som er kvalitet og samtidig gi et bilde av utfordringene i norsk byutvikling. Den skal formidle noe av fagdebatten til en bredere offentlighet.

Designet legger til rette for å presentere svært så forskjellige byrom på en fleksibel og effektiv måte, gjennom et avstemt samspill mellom tekst, bilder, kart og andre grafiske elementer.

Guri Dahls nye bilder skal stå i dialog med et et nøye utvalgt historisk bildemateriale, og til sammen skal de gi et levende, fascinerende og lett forståelig bilde av de forskjellige fasene i byutviklingen.

Et stort og sjenerøst format gir leseren følelsen av å «være der» og yter de mange detaljene i bildene full rettferdighet. Valget av ubestrøket papir gjennom hele boka gir et nærværende og organisk preg til boka, understreket av fargevalgene på omslag og i bindmateriale.

(I tillegg til filer av omslaget blir selve boka levert for juryering).

7743-b46d1-original.pdf

23940-4d707-original.pdf PDF, 1.091 MB
Last ned

Involverte byråer

38870 d5db9 original

Concorde Design