Ny Forsvaret-kampanje fra et land som er godt å bo i

Norge har gjennom en årrekke vunnet den ene kåringen etter den andre som et godt land å bo i. Da er det lett å ta ting for gitt. Det er utgangspunktet for en ny kampanje for Forsvaret som starter i disse dager.

Forsvaret

– Selv om vi også har våre problemer her i nord, ser nok resten av verden på Norge som et lite eventyrland. Det trenger vi nordmenn å bli minnet på en gang i blant, hvor heldige vi egentlig er, sier konsulent i Try, Lars Mitlid.

Hovedfilmen i kampanjen er produsert av Heimlich med regissør Roar Uthaug, som i disse dager også er aktuell med Netflix-satsingen «Troll».

–Vi må alle jobbe hver dag for å ta vare på verdiene vi er så glade i, og vi i Forsvaret har selvfølgelig et ekstra ansvar. Derfor er vi alltid på utkikk etter de beste folkene til våre utdanningsløp og til våre stillinger, både militært og sivilt, sier markedssjef i Forsvarets Mediesenter, Gry Bohne Hauge.

Følger opp Sølvfisken-vinner

Filmen «Det var en gang et land» er en oppfølger til «Fantastiske ingenting» som vant sølvfisk på TV 2 i 2018, og som ble omtalt som «verdens vakreste rekrutteringsfilm» av det internasjonale nettstedet Forces året etter.

TRY forteller at ideen til årets kampanje har ligget i «skuffen» ganske lenge og modnet seg. Den ble faktisk presentert i en tidligere versjon for Forsvaret helt tilbake i 2015.

– Grunnideen ble til for mange år siden, men vi har gjort mange endringer siden den gang. Den føles enda mer relevant nå, sier kreatørene i TRY, Karin Lund og Øystein Halvorsen.

Se filmen her.

I tillegg til nevnte Lund og Halvorsen, var Sara Hødnebø og Caroline Ekrem med på ideutviklingen. Marte Heiersted har vært prosjektleder, mens Lars Mitlid har vært konsulent. Produsent har vært Kristian Hajdu. Musikken er laget av Steinjo.

Involverte byråer

Skjermbilde 2022 02 17 kl 11 11 02
Heimlich Filmproduksjon
J

Jallo Faber

Filmfotograf

A

Andreas Langmark

Produksjonsleder

T

Thomas Trælnes

Klipper

Topscore Music Musikk
S

Stein Johan Grieg Halvorsen

Komponist

Eckerbom Casting Casting
A

Andrea Eckerbom

Casting

Andre involverte

G

Gry Bohne Hauge

Ansvarlig hos Forsvaret

T

Tina Beate Lykke Christensen

Ansvarlig hos Forsvaret

M

Michael Bruteig

Ansvarlig hos Forsvaret