Ny visuell identitet for NILU

Hyper henter inspirasjon fra Arktis, laboratorier, solnedganger og soloppganger i den nye visuelle identiteten til NILU.

NILU Header

Klima- og miljøinstituttet NILU jobber med forskning, tjenester og innovasjon innen fagområder som luftkvalitet, klimaendringer og miljøgifter – for å nevne noe. Fagmiljøene deres er blant de ledende i verden. Likevel er det få som kjenner til NILU. Nå har Hyper gitt NILU ny visuell identitet som skal tydeliggjøre hva de norske forskerne faktisk jobber med.

– Vi fikk i oppgave å skape en identitet som er lett å kjenne igjen, som bygger intern stolthet og som gjør det enkelt for NILU å formidle sin kunnskap. De har utfordret oss, samtidig som de har latt seg utfordre og det har gjort denne prosessen til et veldig godt samarbeid med et resultat vi er stolte av. Det har vært et privilegium å få jobbe tett med NILU og jeg gleder meg til veien videre, forteller designer på prosjektet, Heidi Lagerløv.

Oppgaven

Vi skulle utvikle en ny visuell identitet som i sterkere grad gjenspeilte NILUs forsknings- og tjenestetilbud. Den nye identiteten skulle forankres i innsikt fra interne og eksterne studier, strategiske mål, posisjon, merkevareplattform, prioriterte historieområder og konsepter. Arbeidet inkluderer utvikling av ny logo, fargepalett, typografi, ikoner og grafiske elementer, samt retningslinjer for hvordan dette spiller sammen på alle kommunikasjonsflater.

Løsningen

Luft er som regel gjennomsiktig og vanskelig å få øye på. Samtidig er luften altomsluttende og påvirker oss og alt i den kontinuerlig. Å jobbe med noe nærmest usynlig og umerkbart, men som er i konstant bevegelse og er såpass utslagsgivende for livskvaliteten vår, kan være utfordrende å kommunisere. Forskningen til NILU handler om å avdekke hvordan mennesker, klima og miljø påvirker hverandre. Dette ville vi også få frem i den visuelle identiteten, gjennom bruk av positiv og negativ form. Hvordan påvirker de hverandre og hvilke muligheter gir det oss når det kombineres? Det ga oss ikke bare fleksibilitet til å sette innhold i system, men også en dynamikk og energi som gjenspeiler nettopp det NILU forsker på: alt rundt oss. For selv i et organisk miljø som naturen er, finnes det ufravikelige regler og prinsipper som styrer.

Logo

Buen har vært et bærende element i NILUs visuelle historie og symboliserer himmelen og NILUs forskning for bedre klima, miljø og livskvalitet. Vi valgte å videreføre buen, men implementere den i typografien. Typografien er stilren med god balanse mellom rette og buede former. Det enkle formspråket gjør den tidløs og ikke minst lesbar i alle størrelser, noe som gir den høy bruksverdi.

NILU Visueller

Fargepalett

Fargepaletten tar utgangspunkt i NILUs hverdag hvor vi har hentet inspirasjonen fra himmelen, havet, atmosfæren, naturen, fra urbant til Arktis, fra soloppgang til solnedgang, fra laboratoriet til ute i felt.

NILU Visueller2

Grafisk element og gridsystem

Det grafiske elementet tar utgangspunkt i logoens form og bevegelse. Det brukes som et funksjonelt element som setter premissene for plassering av innhold i layout.

NILU Visueller6
NILU Visueller7

Flaten og logoens bredde bestemmer hvordan et grid skal settes opp. Det visuelle elementet kan brukes både i solid form og lette streker. Dette gir en fleksibilitet for å sette innhold i system, samtidig som du kan tone det både opp og ned etter behov.

NILU Visueller8
NILU Visueller10

Formens enkelhet og fleksible bruk, gir identiteten et dynamisk og solid uttrykk som er lett å huske.

NILU Visueller9
NILU Visueller3
NILU Visueller4
NILU Visueller5
NILU Visueller14
NILU Visueller13
NILU Visueller16
NILU Visueller17
NILU Visueller15
NILU Visueller12
NILU Visueller19
NILU Visueller20

Involverte byråer

Hyper logo KF
Hyper
A

Anders Waage

Rådgiver

M

Marie Bjørnskau

Prosjektleder

A

Ane Lynau

Kreatør

H

Hanne Askbo

Innholdsrådgiver

Pop Film Filmproduksjon
M

Magne Hage

Fagleder motion og animasjon

Andre involverte

C

Christine Forsetlund Solbakken

Kommunikasjonssjef i Nilu

T

Therese Sagvik

Kommunikasjonsrådgiver i Nilu

I

Ingunn Trones

Kommunikasjonsrådgiver i Nilu