Odelia - profil, emballasje- og pakningsdesign

Odelia er historien om et norsk oljeeventyr som startet med en gruppe Østfoldbønder.

68827 dbe22 original
Odelia flasken skapte sterk kontrast i oljehyllen vs olivenolje
68830 51e3d original
68833 cb858 original
Nytt produkt lansert 2015
68836 6eccd original
Nye nettsider 2015
68839 10b4f original
Odelia kolleksjonen

I 2001, ved prosjektets oppstart, var rapsolje lite brukt av husholdningene. Rapsolje var mer brukt av storkjøkken og matvareindustrien. Samtidig som Odelia-prosjektet pågikk, var Fedon Lindberg pådriver til middelhavskost med bruk av olivenolje. Dette ga også stor oppmerksomhet om sunne og mindre helsebringende mettede fettsyrer. Timingen for Odelia prosjektet var på mange måter optimal i forhold til kostholdsdiskusjon i media og trender.

Odelia er et rent naturprodukt med en innbydende, gul farge. Både farge og rapsoljens sunne kvaliteter ble sentrale for designprosessen. I tett dialog med Matraps BA ble det tidlig bestemt at en egen flaskeform kunne ha sterk betydning for produktets gjennomslagskraft. Etter grundig analyser og dialog med matvarekjedene, ble det tatt frem en flaske som ga god synlighet gjennom den skinnende gule fargen, med en logo og øvrig pakningsdesign som ga assosiasjon til renhet og friskhet.

Odelia er omtalt som Østfolds oljeeventyr. I løpet av de første månedene på markedet fikk Odelia full spredning og distribusjon. Fra oppstart har rapsolje passert olivenolje i volum, og Odelia har oppnådd en betydelig prisøkning for sitt produkt.

Involverte byråer

Panorama Logo 01

Panorama Design