Poselotteriet

Hvordan gjøre sortering av matavfall litt morsommere? Jo, man inviterer til et lotteri!

Folk på Nedre Romerike er generelt flinke til å sortere søpla si, men når det kommer til matavfall kan det bli mye bedre. Hver innbygger kaster faktisk 71 kg mat i året! Dette ville Romerike Avfallsforedling (ROAF) gjøre noe med. De bestemte seg derfor for å invitere alle innbyggere til et lotteri – et poselotteri faktisk!

Dinamo fikk oppgaven om å lage kampanjen for å få folk med: Alt man må gjøre er å skrive navn og nummer på den grønne posen og bruke den som før. ROAF fikk med seg KIWI som samarbeidspartner, så premiene er rause gavekort hos dem. Poselotteriet skal foregå hele året med trekninger hver måned, og sjansen for å vinne er stor.

01 Foto vinter
02 Foto vår sommer
03 Foto høst
04 Alle foto
05 Printannonse

– Lotteri er jo gøy, så vi ville at visuellene skulle gjenspeile det, sier det kreative teamet Kari Sørby og Hannah Hagtvet Hjeltnes. – Verken matavfall eller den grønne matavfallsposen er i utgangspunktet veldig lekkert. Vi trengte hjelp fra noen som kan få absolutt alt til å se bra og gøy ut, og da falt valget raskt på fotograf Catharina Caprino fra Hest Agentur, avslutter teamet.

Resultatet ble tre motiver, et for vinter, vår/sommer og høst/vinter, der mat som er typisk for hver årstid ble brukt. Kampanjen består blant annet av annonser, filmer til sosiale medier, radiospotter og en landingsside.

08 Kampanjesiden
Landingssiden.

Andre involverte

L

Line Malmo

Ansvarlig hos kunde

S

Synne Mugaas

Ansvarlig hos kunde