Redd Barna lanserer kortfilmer i kampen mot seksuelle overgrep

– Det kan ikke være tilfeldig hvem som får kunnskap om seksualitet og seksuelle overgrep. Alle barn og unge må få mulighet til å lære det samme.

Poster NOAH 1080px

– Vi må styrke systemene rundt barna. Alle voksne som jobber med barn og unge må vite hva vold og seksuelle overgrep er. Da kan de lære barn om hva som er lov og ikke lov, at det ikke er barns skyld om de blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep, og at det finnes hjelp, sier Elin Halleland, Redd Barnas seniorrådgiver i barns beskyttelse, vold og og seksuelle overgrep.

Redd Barna jobber for at alle barn skal få kunnskap om hva vold og seksuelle overgrep er. Dette gjør de gjennom å lage gratis undervisningsmateriell som tilgjengelig for alle. Nå er universet deres utvidet med to nye kortfilmer som tar for seg seksuelle overgrep mot gutter.

– Mange vet ikke at gutter kan utsettes for seksuelle overgrep. Og mange vet ikke at det de har vært utsatt for er ulovlig. Så gutter er underrepresentert i hjelpetjenestene. Det må vi gjøre noe med. Vi må normalisere det å snakke om både gode og vanskelige følelser, og bidra til at de faktisk ber om hjelp når de trenger det, sier Halleland.

Redd Barna og Go Electra lanserte nettopp to nye kortfilmer i kampen mot seksuelle overgrep mot barn. »Noah» handler om overgrep på fritidsarenaen.
«Levi» er en ny kortfilm om seksuelle overgrep på nett og mobil.

Filmene tar for seg overgrep begått på fritidsarenaen og over nett og mobil og er begge basert på ekte historier. Veiledere fra både Kripos, NOK. Bergen og Norsk Idrettsforbund har bidratt, i tillegg til menn som har vært utsatt for overgrep selv.

Filmene er produsert av Go Electra og skrevet og regissert av Johan Kaos, som har jobbet med flere av Redd Barnas kampanjer gjennom mange år.

– Vi i Redd Barna er veldig glade for samarbeidet vi har hatt med Go Electra om utviklingen av disse filmene. Sammen kan vi nå ut slik at flere barn, unge og voksne lærer hva seksuelle overgrep er og hvordan man kan få hjelp, sier Halleland.

Involverte byråer

Go Electra logo FB
Go Electra
A

Alvilde Horjen Naterstad

Fotograf

P

Patrick Widdop

Klipper

F

Fredrik Christensen

Colorist

T

Tim Engen

Lyddesigner

M

Max Mohn

Opptakslyd

A

Anette Gallis

Office manager

Involverte

E

Elin Halleland

Prosjektleder Redd Barna

M

Marianne Skogen

Prosjektrådgiver Redd Barna