Redesign av by:Larm

Designstudioet KORD har laget ny profil for musikkonferansen og -festivalen by:Larm.

83751 1b5eb original
83751 1b5eb original
83754 478fe original
83757 c2463 original
83760 c312e original
83763 c0740 original
83766 24158 original
83769 1ddf7 original
83772 42c81 original

– For oss er by:Larm en lang helg der vi «flyter» rundt i byen, stikker innom mange ulike steder, og er med på noen helt nye, musikalske opplevelser. Enkelte konserter blinker vi ut på forhånd, planlegger kvelden rundt disse, og improviserer videre med eller mot folkestrømmene rundt i byen. Seminarene er også viktig for oss som jobber med flere andre festivaler og arrangører. Thomas (designer Thomas Knutstad) var faktisk med på det aller første by:Larm i Trondheim for 20 år siden og har vært med hvert år siden. For andre på kontoret er det aller første gang.

Årets festival

– Vi ville utvikle en visuell profil for by:Larm 2017 som var leken og som viser mangfold. I briefen vi fikk, ble det trukket frem en ambisjon å lage en sommerfestival om vinteren. Et arrangement som fargesetter byen, og som lyser opp i vintermørket. Et nøkkelord var «gøy», og det har fulgt oss fra start.

– Vi har også ønsket å åpne uttrykket, der alle, uansett alder eller musikkpreferanser, skal føle seg velkommen.

Festivalerfaring fra tidligere

– Å arbeide som formgiver for festivaler som denne er veldig spennende. Det er en omfattende jobb som innebærer alt fra dekor på telt via kataloger og annonser til armbånd og skilting. Nå har vi heldigvis god erfaring fra lignende prosjekter gjennom årene, som Kortfilmfestivalen, Oslo Open, Musikkfest og PoolSide.

Smittende entusiasme

– Ledelsen i by:Larm er en fantastisk gjeng som virkelig brenner for det de holder på med. Så selv om prosjektet er hektisk og omfattende, blir vi inspirert av de hver dag, og har jobbet hardt og godt sammen hele veien. Nå gleder vi oss til å feire by:Larm 20 år, og et prosjekt vel gjennomført.

Om by:Larm

by:Larm-festivalen går over tre dager, og består av seminarer, foredrag og paneler på dagtid og konserter på kveldstid. På konsertene får nye og ukjente band presentert seg, og flere band har fått sitt gjennombrudd etter å ha opptrådt på by:Larm. Om lag 1000 bransjefolk fra Norge, resten av Skandinavia og andre land deltar på arrangementet som delegater, samt en stor andel festivalpublikummere. Blant artistene som har slått gjennom via by:Larm er Nico & Vinz, AURORA, Tungtvann, Sondre Lerche og Kaizers Orchestra.

Involverte byråer

KORD