Storbanken Barclays fant tech-løsningen i Stavanger

Tech-selskapet SmplCo i Stavanger starter i dag samarbeidet med den britiske storbanken Barclays og deres Eagle Labs, et nasjonalt tilbud til oppstartsselskaper. – For oss gir dette enorme muligheter, forteller gründer Andreas Melvær.

Screenshot 2024 07 01 at 10 50 45
SmplCo-gjengen: Andreas Melvær, Bjørn Ivar Knudsen, Irina Knudsen, Jay Wei, Giorgiana Bejan, Leonardo Cielli, Jingjing Li.

– Avtalen er bevis for at vi leverer good shit som holder langt, langt utover landegrensene, sier Andreas Melvær, en av gründerne i selskapet SmplCo i Stavanger.

SmplCo er datterselskapet til reklamebyrået Melvær&Co, og ble startet ut fra frustrasjon over hvor mye tid og ressurser som skal til for å få utviklet digitale løsninger. Selskapet skapte en en femstegs modell som gjør det raskere og billigere å teste ut ideer. Med på laget er blant andre Lasse Andresen, seriegründer bak suksesser som Forgerock og identitetshåndterings-selskapet IndyKite.

Melvær forventer å jobbe med hundrevis av start-ups i tiden fremover, og gleder seg til å høste lærdom og ny innsikt. Han mener at det lille Stavangerselskapet med dette rykker opp i den internasjonale eliteserien.

Skal levere tjenester over hele England

Avtalen innebærer at SimplCo er et av 10 selskaper som skal levere tjenester til Barclays Banks 37 inkubator-hubber i hele England. Dette er Barclays Eagle Labs, der 13.000 selskaper hittil har vært gjennom start-up programmet.

– Dersom kun en brøkdel av dem kjøper tjenester av SmplCo vil det ha stor betydning, forteller Melvær.

SmplCo leverer en dokumentert fem dagers prototyping for digitale tjenester. Med dette blir prototype-programmet hyllevare for britiske gründere, sammen med blant annet Azure plattformen til Microsoft.

– Barclays Eagle Labs tilbyr co-working lokaler over hele England. Der får selskaper støtte til å utvikle ideene sine. Vår femdagers prototyping står på menyen for alle deltakere. For oss gir dette enorme muligheter og et solid godkjentstempel av banken, sier Melvær.

– Vi vet at vårt produkt fungerer, både for entreprenører og såkalte «intraprenører», altså folk som utvikler selskaper innenfra, sier Melvær, og viser til selskapet Compera som er sprunget ut av oppstartsmiljøet i Stavanger

– En drømmestart

Lene Koll er gründeren bak Compera, et prisvinnende digitalt ESG-rapporteringssystem for enkel bærekraftrapportering og sammenligning av leverandørportefølje.

– Å jobbe med SmplCo var en drømmestart for oss. Rådene deres og prototypingen hjalp oss med å komme i kontakt med viktige aktører og vinne kontrakter – og en pris! SmplCo hjalp oss med å gjøre noe svært komplekst til noe enkelt og visuelt vakkert; noe mulige kunder raskt kan forstå og engasjere seg i, forteller Koll til kreativtforum.no.

Compera fikk både investorer og inntjening på plass med prototypingen sammen med SmplCo, forteller hun.

– Vi fikk hjelp til å gjøre systemet lett å navigere og gjorde kommunikasjonen med interessenter og kunder mye mindre komplisert. Jeg vil ikke anbefale SmplCo til våre konkurrenter! Men jeg vil sterkt anbefale den til andre selskaper, enten de er oppstartsbedrifter eller etablerte selskaper som trenger hjelp med å utvikle sine løsninger, sier Koll.