Ricola satser grønt i hovedstaden

Urtedropsprodusenten Ricola har gått inn som samarbeidspartner i Prindsen Hage, en grønn oase med matservering og kulturtilbud rett ved Storgata.

86370 57bc3 original
Prinsens Hage i Storgata 36. Foto: Jan Kühr/Prindsen Hage
86397 5a3a1 original

I betongjungelen ved Storgata i Oslo, har Prindsen Hage åpnet som en grønn oase med matservering og en rekke kulturtilbud. Urtedropsprodusenten Ricola har gått inn som samarbeidspartner og forsyner nå alle serveringssteder og besøkende med urter.

Prindsen Hage er inspirert av prosjekter i storbyer som London og Berlin, der man skaper nytt liv i øde byrom gjennom urbane, grønne konsepter. Selve parken har ligget bortgjemt og stengt for publikum i en årrekke, men nå er området gjenåpnet med to restaurantkonsepter, bar, økologisk kaffebar, boulebaner og et urtehus signert Ricola.

Resirkulert urtehus

Urtehuset er åpent for alle, og her kan besøkende lære mer om urter og urban dyrking. Huset er laget av resirkulerte vinduer og dører, og Oslo husgartner er ansvarlig for kursing, dyrking og drift.

– Ricola er lidenskapelig opptatt av bærekraft. De produserer sine urter under strenge krav til miljø og etisk jordbruk. Dette er kommunikasjonskonseptet «Sånn lager vi drops» tuftet på og det skal gjenspeiles i alt vi gjør, sier Christin Fiskvik som er kategoridirektør i Galleberg.

– I våres plantet vi urter på innsiden av boards, i sommer åpner vi en urban urtehage. Det er veldig gøy å jobbe med kunder som tør å tenke nytt. Skal vi vekke følelser og engasjement hos målgruppen har vi stor tro på konsepter som gir noe av verdi tilbake, sier konsulent i We Are Live, Christian Bernt.

Urtehuset holder åpent for publikum ut høsten, og åpner igjen til våren.