Selv en tom flaske er full av energi

Visste du at en tom flaske inneholder nok energi til å snakke hele 322 timer i mobilen?

64153 82643 original
64156 ddc08 original
64159 38264 original
64162 eb6e8 original
64165 36a19 original

Ved hjelp av tall, fakta og en massiv utendørskampanje har Infinitum brukt sommeren til å vise nordmenn at selv tomme flasker er fulle av energi.

Ladbare plakater

Utendørsplakater og plakater på buss, trikk og bane fortalte publikum at en flaske inneholder nok energi til å lade en mobiltelefon i tre uker. Plakatene var utstyrt med mobilladere der publikum kunne fylle opp tomme mobiltelfoner.

– Vi vil vise at panting har en verdi, ikke bare i kroner og øre, men også fordi det bidrar til å spare energi og ressurser. I denne kampanjen ville vi vise at en enkelt flaske inneholder mye energi, og at det derfor er viktig å pante hver eneste en, sier Randi Haavik Varberg, informasjon- og markedsdirektør i Infinitum. 


Det er Geelmuyden Kiese og ANTI som har laget kampanjen for Infinitum. 


– Folk er stort sett flinke til å pante, men enkelte situasjoner er mer utfordrende enn andre. Særlig når folk er på farten er det fort gjort at den ene flaska havner i søppelkassa. Vi ønsket derfor å kommunisere med folk som er på vei fra ett sted til et annet, for eksempel på buss eller bane, sier Lars Nermoen, seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese.

Miljødugnad
Hvert år havner om lag 150 millioner flasker og bokser i søpla i Norge. Det er energi tilsvarende det årlige energikonsumet til 1000 norske husstander.

– Det er givende å jobbe for å få folk med på Norges største miljødugnad, sier Kjetil Wold, kreativ leder i ANTI.