Sosialarbeiderne. Hjertet i velferdsstaten.

Maskinen har utviklet nytt kommunikasjonskonsept og filmer for FO (Fellesorganisasjonen). Filmene har som mål å bidra til økt rekruttering, skape fellesskap, og å synliggjøre verdiene sosialarbeidere skaper i samfunnet.

Sosialarbeiderne

FO (Fellesorgansisasjonen) er fagforeningen for sosialarbeidere, og organiserer over 33.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. FO jobber for best mulig lønn og arbeidsvilkår for medlemmene sine, og rammebetingelser for de enkelte profesjonene. Maskinen har nylig vært med å utvikle ny kommunikasjonsstrategi og filmer. Filmene bygger på konseptet: Vi står opp for deg, som står opp for andre.

Har ryggen til de som hjelper

Maskinen har jobbet med FO i flere år. Gjennom samarbeidet har selskapet fått stor respekt for det arbeidet FO gjør politisk, og ikke minst det arbeidet medlemmene gjør i hverdagen.

– Når man møter en sosialarbeider, så får man en bunnløs respekt for det viktige arbeidet som legges ned for de menneskene som trenger velferdsstaten mest. Gjennom filmene så ønsket vi å fortelle deres historie og viktigheten å ha en sterk fagforening i ryggen som kjemper for deres rettigheter, sier rådgiver og byråleder Ketil Winther Løkke.

Sterkere sammen

Arbeidet består hovedfilmen «Sosialarbeiderne», og fire portrettfilmer av barnevernspedagogen Stine, sosionomen Lotte, vernepleieren Karl-Terje og velferdsviteren Stian. De er produsert av Maskinen ved produsent Astrid Bang, regissør Preben Winther Hansen og kreatør Jon Frogner. Filmfotograf Magnus Furset og B-fotograf Embrik Ellingsgård var også med på laget. Kommunikasjonsrådgiver Henning Meyer Petersen har vært ansvarlig hos FO.

– Hver dag går FOs medlemmer på jobb for å gjøre noen sine liv bedre. Filmene er en hyllest til sosialarbeiderne, til de som står opp for andre i samfunnet vårt. FO har sterk medlemsvekst, og filmene bidrar til veksten. Samtidig forteller filmene omverden om den viktige jobben som legges ned for fellesskapet hver eneste dag, sier Henning Meyer Petersen i Fellesorganisasjonen.

Sosialarbeiderne
Barnevernspedagogen, Stine
Velferdsviteren, Stian
Sosionomen, Lotte
Vernepleieren, Karl Terje

Om Maskinen

Maskinen er et strategisk merkevare- og kommunikasjonsbyrå etablert i 2010, og holder til på Tøyen i Oslo. Selskapet har 11 ansatte og har spisskompetanse på utvikling og drift av merkevarer.

Involverte byråer

Maskinen
P

Preben Winther Hansen

Regi og klipp

M

Magnus Furset

Filmfotograf

A

Astrid Bang

Produsent

J

Jon Frogner

Kreatør og manus

K

Ketil Winther Løkke

Rådgiver

E

Embrik Ellingsgård

B-fotograf

Ambolt Audio Lyddesign

Andre involverte

D

Didrik Braathen

Colorist