Soundly ekspanderer fra lyd – til lukt

Det Oslo-baserte lydteknologiselskapet Soundly nøyer seg ikke med å få det du lager til å høres bra ut – nå vil de sørge for at du lukter godt også. Derfor lanserer Soundly i dag Emotions, en parfyme spesielt tilpasset lydteknikere, miksere, foleyartister og andre lydprodusenter.

Soundlyperfume

– Selv om reklamefilmen du har brukt natten på å lydlegge stinker, trenger ikke DU å gjøre det. Takket være Soundly trenger ingen å få ferten av at du har tilbragt de siste 48 timene med å sette sammen den perfekte lyden av et zombieøye som blir harpunert ut av en øyehule, sier en entusiastisk Peder Jørgensen i Soundly.

– Lyd og lukt er vidt ulike sanser, men det å appellere til dem, følger mange av de samme reglene. Vi har rett og slett overført vår kunnskap om nyanser, komposisjoner og lagvis oppbygning fra én sans til en annen, fortsetter Jørgensen.

Emotions er utviklet i samarbeid med anerkjente parfymører, og betegnes som en harmonisk akkord av dufter – skjøre, fruktige toppnoter lagt oppå en grunntone av ren lidenskap. Og for å demonstrere hva Emotions kan gjøre for en lydarbeider, har Soundly produsert en film i samarbeid med produksjonsselskapet Draum og regissør Marius Rolfsvåg.

– Selv om Soundly-appen og det omfattende, skybaserte lydbiblioteket er enkelt å bruke, kan stramme tidsfrister, siste-liten-endringer og urealistiske kunder allikevel få deg til å svette. Men du skal allikevel ikke behøve å lukte, avslutter Christian Schaanning i Soundly.

Involverte byråer

Soundly
P

Peder Jørgensen

Utvikler

C

Christian Schaanning

Lyddesigner

Draum Filmproduksjon
M

Marius Rolfsvåg

Regissør