Supernordic står bak identiteten til Akers nye grønne børsrakett

Aker Carbon Capture er en ledende leverandør av karbonfangst-teknologi.

Aker cc forest

I juli (2020) kunngjorde Aker Solutions at selskapet har til hensikt å skille ut sin karbonfangst-teknologi og skape et nytt selskap. De har i 20 år utviklet ny teknologi for å redusere miljøkostnadene i industrien for en mer bærekraftig fremtid. Fordi selskapet planla børsnotering allerede i fjor høst var det viktig med en effektiv designprosess for å skape en helt ny identitet.

– Dette oppdraget passet perfekt for oss. Vi baserer vårt arbeid på innsikt. Og vi har en presis og stram arbeidsmodell som involverer og engasjerer kunden. Slik oppnår vi å optimalisere tids- og kostnadseffektiviteten til prosjektet, sier Arnstein Sarset, grunnlegger og art director i Supernordic Design Studio.

Supernordic har lenge samarbeidet med Aker konsernet og vi synes det er spennende å få være med på utviklingen av de nye fornybarsatsingene som nå er i gang. – Våre standarder for kundeforhold er basert på å være hands-on, ha solid erfaring, innsikt og en aktiv og intelligent bruk av ny teknologi, noe som har vist seg å være en god match for Aker konsernet, avslutter Sarset.

Designbyrået har utviklet logo, font, fargepalett, animasjoner og malverk. (Se video):

– I løpet av noen hektiske uker i fjor sommer, fikk vi på plass visuelle profiler til tre selskaper som er blitt godt eksponert og mye omtalt siden. Vi er godt fornøyd med resultatet og måten selskapenes identiteter kommer frem, sier Ivar Simensen, kommunikasjonssjef i Aker Horizons.

Aker cc design overview
IMG 6695

Om Supernordic

Supernordic Design Studio har fire ansatte i Oslo med én i lockdown i Lisboa. Studioet har stått bak identiteten til NRC flyktninghjelpen, Norsk Maritimt Museum, Akastor, Stiftelsen Vi, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind og Aker Horizons. På kundelisten finner vi også Aker BioMarine, Klaveness, Norges Skiforbund, Confirma Software, Stiftelsen Vi og Himkok.

Involverte byråer

Supernordic
L

Luís Rocha

Senior Designer

C

Catharina B. Stray

Studio Manager

A

Arnstein Sarset

Art director