Sykehusklovnene

Sykehusklovnenes nye kommunikasjonskonsept viser fram verdens beste reseptfrie medisin i praksis.

For barn og unge som tilbringer mye tid på sykehus består hverdagen av lange, tunge dager med mye fokus på nettopp sykdom. Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen, og bidra til også gode minner, av å være på sykehuset. Denne pausen fra virkeligheten kan du oppleve i Sykehusklovnenes nye filmer. Det er PLAN-B som står bak kampanjen som tar deg med inn i barnas univers.

Verdens beste reseptfrie medisin

– Latter demper smerte er med på å styrke immunforsvaret og demper også utviklingen av stresshormoner. Sykehusklovnene bidrar til livsglede og mestring i møte med syke barn. Helsebringende klovning reduserer også behovet for både beroligende midler og tvang. En slags magisk medisin. Derfor ønsker vi at sykehusklovner blir en naturlig del av behandlingen av syke barn. Og en reise til jungelen eller verdensrommet kan kanskje få deg til å glemme at du er syk en liten stund. Med disse tre filmene kan alle få se hvordan et besøk av sykehusklovnene kan se ut, sier kommunikasjonsleder Anne Berggraf i Sykehusklovnene.

Et avbrekk

Det er ikke vanskelig å heie på Sykehusklovnene, og da PLAN-B fikk forespørsel om å lage nye innsamlingsfilmer for dem var de aldri i tvil. – Sykehusklovnene gjør en utrolig fin og viktig jobb, og vi vil selvfølgelig bidra til at de får samlet inn penger til arbeidet sitt, sier Jan Petter Fredstad, leder for PLAN-B konsept. 
– I arbeidet med konseptet ønsket vi å lage noe som viste fram ikke bare hvordan et besøk fra sykehusklovnene kan se ut fra utsiden, men også hvordan det kan føles for barnet. Og kunne leve seg inn i leken og reise inn i et eventyrunivers kan gi et avbrekk i en slitsom hverdag.

Giverglede

Sykehusklovnene mottar ingen statlig støtte, så alle deres inntekter kommer fra innsamlede midler og støtte fra sponsorer.

– Vi er helt avhengige av folks giverglede for å fortsette arbeidet vårt rundt omkring på sykehusene. Og det tror og håper vi disse filmene kan bidra til, avslutter Anne Berggraf i Sykehusklovnene.